Publicador de continguts

null Nous ajuts per al lloguer de locals privats buits

Nous ajuts per al lloguer de locals privats buits.

Nous ajuts per al lloguer de locals privats buits

Es posa en marxa Intermedia Locals, les subvencions que tenen per objectiu impulsar l’activació de negocis en espais desocupats de la ciutat

Barcelona, 26 d’abr. 2023

L’agència municipal presenta els nous ajuts Intermedia Locals, una convocatòria de subvencions a la intermediació que busca potenciar la instal·lació de negocis i comerços en locals desocupats de la ciutat. La nova convocatòria de subvencions vol afavorir les relacions entre la part propietària i l’arrendatària perquè formalitzin contractes de lloguer en condicions avantatjoses per a totes dues.

La iniciativa té com a objectiu posar en contacte persones propietàries de locals sense cap activitat econòmica instal·lada, com a mínim en els darrers 12 mesos, amb emprenedores o empreses que cerquen local. Barcelona Activa gestiona el contacte de les persones interessades, tant de la part propietària com de la llogatera, i valora els locals i els projectes empresarials. A més, acompanya i assessora les parts per a la consecució d’un acord avantatjós per a ambdues.

Una vegada realitzat el contracte de lloguer amb les condicions d’Intermedia Locals, la part propietària pot sol·licitar subvencions de fins a 3.000 €. Els ajuts es destinaran a cobrir despeses relatives a obres d’adequació o millora del local, a altes de subministraments o a contractacions d'assegurances de responsabilitat civil o d’impagament de rendes. 

Intermedia Locals s’emmarca en l’estratègia municipal Amunt Persianes, que busca l’impuls de l’activitat econòmica en locals en planta baixa de Barcelona per reduir-ne el nombre i fomentar una ocupació sostenible. La posada en marxa de la convocatòria de subvencions vol donar resposta a la problemàtica dels espais buits que pateixen molts barris i també oferir a la ciutadania més opcions de consum de proximitat en petits comerços.

Consulta els requisits per presentar-t’hi fins al 30 de setembre i inscriu-te a través d’aquest enllaç.