Publicador de continguts

null Lorenzo Di Pietro, nou director general de Barcelona Activa

Lorenzo Di Pietro, nou director general de Barcelona Activa

Lorenzo Di Pietro, nou director general de Barcelona Activa

La regidora Raquel Gil assumeix la presidència de l’agència municipal i liderarà la nova etapa per als pròxims 4 anys

Barcelona, 15 de set. 2023

La primera reunió del nou Consell d’Administració de Barcelona Activa va servir ahir per nomenar Lorenzo Di Pietro com a director general de l’agència de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. A la trobada també es va confirmar que la regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica, Raquel Gil, assumirà la presidència de Barcelona Activa.

Di Pietro compta amb una àmplia experiència en el disseny i la implementació de polítiques públiques en l’àmbit del desenvolupament local i la promoció econòmica. Es va incorporar a Barcelona Activa l’any 2001 i des de llavors va treballar com a director de les àrees d’Ocupació i Capital Humà. En la darrera etapa, assumia el càrrec de director executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació.

El nou director general de Barcelona Activa ha promogut projectes com la incubadora MediaTIC, especialitzada en deep tech, i la IT Academy. També ha impulsat la posada en marxa dels nous pols d'activitat econòmica i els instruments de finançament empresarial Barcelona Accelera i Deep Tech Fund, de col·laboració públic-privada.

Els canvis en els lideratges de l’agència han suposat que el fins ara director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, hagi deixat el càrrec. Ortega ha assumit la gerència del districte de Ciutat Vella amb l’objectiu de contribuir a impulsar el nou projecte de transformació i millora del districte central de Barcelona.

A l’estela dels nous lideratges, Barcelona Activa continuarà centrant les polítiques en l’ocupació de qualitat, la promoció del talent, l’impuls a l’emprenedoria, la innovació i el creixement empresarial. A més, l’agència mantindrà la línia de posar les persones al centre de les actuacions i aplicant models de gestió públic-privada.