Què és Barcelona Activa - Intro

Som l'agència de desenvolupament econòmic local de Barcelona 

Barcelona Activa és una societat mercantil pública integrada a l'àrea d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona que té la missió de promoure l’ocupació de qualitat, la iniciativa emprenedora, la competitivitat empresarial i la diversificació del teixit productiu, per a assolir un model econòmic sostenible, inclusiu i just.

La nostra visió és fer de Barcelona una ciutat de referència per treballar, emprendre i viure amb valors socials i ambientals.

Marc estratègic

Per desenvolupar tota la nostra activitat prenem com a marc referencial l’agenda econòmica Barcelona Green Deal, la nova estratègia municipal per recuperar l’economia de la ciutat, amb les prioritats de retenir i formar talent, facilitar l’activitat econòmica i captar més i millors inversions; i el PAM, el Pla d’Actuació Municipal extraordinari de resposta a la pandèmia, previst per al període 2020-2023.

A més, l'activitat econòmica i productiva de Barcelona diversifica la seva oferta en sectors d'activitat estratègics, tan emergents com consolidats, que actuen com a veritables motors econòmics, d’innovació i generadors d’ocupació, establint Barcelona com a referent internacional. En aquest sentit, Barcelona Activa posa el focus a impulsar els següents sectors considerats estratègics:

-    Economia digital
-    Indústries creatives i culturals
-    Salut i bio, Esport (sportstech) i Alimentació (foodtech)
-    Indústria 4.0
-    Economia blava i Economia verda
-    Economia de proximitat
-    Economia del visitant
-    Comerç i restauració

Reconeixement European Entrepreneurial Region 2023

En l’àmbit del desenvolupament econòmic, Barcelona ha aconseguit el guardó “European Entrepreneurial Region”, una menció que reconeix l’estratègia innovadora de la ciutat en el foment de l’emprenedoria i que reforçarà les accions de comunicació al llarg de l’any. 

Aquest premi posa de relleu el compromís de Barcelona amb les noves iniciatives europees per impulsar un sistema econòmic més sostenible, inclusiu i resilient.
 

Què és Barcelona Activa - Vídeo

Què és Barcelona Activa - Els nostres valors

Els nostres valors

 • Igualtat d'oportunitats i progrés social

  Promovem el desenvolupament d'un model just de creació, manteniment i repartiment de l'ocupació, que empoderi la ciutadania, incorpori la perspectiva de gènere i la diversitat, i afavoreixi l'equilibri entre els diferents districtes de la ciutat.

 • Cooperació dins l'organització i amb d'altres

  Impulsem formes de treball en equip, col·laboratives, transversals i participatives que afavoreixin el benestar laboral i de la ciutadania, el desenvolupament del seu talent i l'excel·lència de les seves competències.

 • Economia al servei de les persones: social i sostenible

  Posem l’economia al servei de les persones. Potenciem un model d’economia social i solidària, on l'emprenedoria col·lectiva i la innovació social generin un desenvolupament econòmic més just i al servei de la ciutadania.

 • Esperit de servei públic i ètica professional i personal

  Les bones pràctiques, la transparència, la virtut pública i l'ètica professional i personal són els valors que permeten un bon govern, orientat a la ciutadania, i uns serveis públics amb una major coordinació de l’ecosistema públic, privat i comunitari.

Què és Barcelona Activa - Links