BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO

Promovem l'economia social i solidària per a un desenvolupament sostenible

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) de la ciutat, tot incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica.

Cooperem en l'impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. Tot amb la intenció de donar a conèixer l’ESS, ajudar a implementar-la i que els projectes que impulsem tinguin un impacte en el conjunt de l’economia.  InnoBA és l'equipament de referència per a organitzacions de l'ESS.

Publicador de continguts

BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO-ACTIVITATS

Activitats destacades

Serveis

Dies InnoBA

Activitats per apropar l'ESS a la ciutat

Cada setmana et convidem a venir a InnoBA, el centre de referència de Barcelona Activa en Economia Social i Solidària i Innovació Socioeconòmica a la ciutat. Hi trobaràs sessions inspiradores, activitats sobre sectors estratègics, organització interna i actualitat i tendències l'ESS, entre d’altres.  

Programa d'activitats InnoBA

Informació i orientació

El Punt d’Acollida i Orientació (PAO) és un servei d’informació i orientació per a la ciutadania interessada en conèixer més l’economia social i solidària i la innovació socioeconòmica. També és la porta d’entrada als serveis i activitats que existeixen en  l’àmbit de l’ESS

Punt d’Acollida i Orientació (PAO) Demana cita prèvia Sessió informativa de recursos i serveis
SAESS

Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària

El Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària és un servei específic per a iniciatives socioempresarials que formen part de l’Economia Social i Solidària i que aposten pel desenvolupament sostenible, ja sigui idees emprenedores en fase de projecte o iniciatives ja en funcionament i activitat.

Demana cita - Si ets una iniciativa en fase de projecte Demana cita - Si ja estàs en funcionament

Ajuts i finançament

Oferim convocatòries anuals de subvencions adreçades a iniciatives i projectes que promoguin el desenvolupament social i l’economia col·laborativa. També col·laborem amb entitats de banca ètica i cooperativa per millorar l’accés al crèdit i al finançament de projectes d’emprenedoria social i contribuir a la consolidació i estabilitat financera de les entitats d’economia social i solidària ja establertes.

Enfortim l’ESS Impulsem el que fas

La innoBAdora

Posem equipaments a l’abast de les iniciatives i projectes d’economia social i solidària per trobar-hi informació, assessorament i activitats divulgatives i formatives. La innoBAdora és una comunitat d’incubació que acull i acompanya iniciatives d’impacte social i vocació transformadora posant l’accent en dinàmiques de creixement col·laboratiu i pràctiques i valors de l’Economia Social i Solidària. Està ubicada a InnoBA, el centre d’innovació socioeconòmica de Barcelona Activa a l’edifici de Can Jaumandreu.

InnoBA InnoBAdora

Formació i capacitació

Oferim activitats gratuïtes de formació (cursos, tallers, seminaris) dirigides a les persones emprenedores que volen impulsar un projecte d’economia social i solidària, i també a les entitats, empreses i cooperatives de treball que vulguin millorar la seva gestió i/o consolidar-se.

Formació en ESS per empreses i entitats Formació en ESS per emprendre Formació online

Programes

 • La Comunificadora La Comunificadora és el programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa amb enfocament procomú en què s'ofereix un itinerari flexible i personalitzat que inclou formació, assessorament especialitzat i espais participats i de col·laboració entre projectes, adaptant la seva participació al moment i necessitat del projecte participant.
 • RevESStim el tèxtil El programa ofereix assessorament i formacions per iniciatives del sector tèxtil amb mirada d’Economia Social Solidària. També un mapa de recursos formatius existents i espais de trobada i d’intercanvi de bones pràctiques com el Col·laboratori o la Jornada RevESStim el tèxtil.
 • #transformESS Programa de foment de l'Economia Social i Solidària i el cooperativisme entre els i les joves, tant en les diferents etapes educatives de l'educació formal (educació primària, educació secundària, cicles formatius i batxillerat) com en d'altres espais educatius no formals.
 • Reimaginar el futuR3 El programa “Reimaginar el futuR3” s’adreça a aquelles organitzacions amb pràctiques i valors de l’Economia Social i Solidària o que estiguin en procés d’incorporar-los i que volen reimaginar-se i impulsar canvis.
 • Camí de la solidesa Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.
 • Construïm en femení Construïm en femení és un programa de formació per a projectes d'emprenedoria en Economia Social i Solidària dirigit a dones. Construïm en femení vol visualitzar les iniciatives d'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsades per dones; així com recolzar-les oferint un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores cooperatives, socials i solidàries.
 • Programa per a organitzacions de cures Assessorament per a organitzacions que presten serveis de cures des de l'Economia Social i Solidària, especialment aquelles que es dediquen a la cura de persones dependents, l'atenció domiciliària i l'assistència personal.

Recursos

 • Coagenda La Coagenda és l'altaveu de la Innovació Socioeconòmica i l'Economia Social i Solidària. Entra per descobrir totes les activitats, serveis i novetats de Barcelona o bé publica les notícies o esdeveniments que vulguis difondre.
 • Directori en línia El Directori en línia és una eina per cercar empreses i entitats d’economia social i afavorir la compra pública social en el marc de l’aplicació del decret de contractació sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Brúixola digital La Brúixola de la Innovació socioeconòmica és un compendi de recursos informatius i didàctics orientats a persones i col·lectius que vulguin introduir-se i/o aprofundir en les altres economies i en l’emprenedoria social.
 • Canal d'Slideshare Si vols llegir plans i documents d’interès que s’han dut a terme des de la direcció d’Innovació Socioeconòmica, visita el nostre canal d'Slideshare.

butlleti - Pagina Economia Social i solidaria

Vols estar al dia de les novetats de l’àmbit de l’economia social i solidària?

Si vols rebre les novetats al teu correu electrònic, subscriu-te al butlletí mensual. També pots seguir el canal de Twitter @AltresEconomies.