BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO

Promovem l'Economia Social a Barcelona

L’Economia Social i Solidària (ESS) és el teixit d’empreses cooperatives i entitats que intenten construir una economia lligada a la comunitat, al benestar de les persones, la gestió democràtica i la sostenibilitat. Ho sabies?  

Des de Barcelona Activa fomentem que l’ESS cada vegada sigui més present a l’economia de la ciutat.   

Si ets un projecte emprenedor, empresa o entitat d’economia social, Barcelona Activa t’ofereix diferents serveis i recursos.  

Descobreix-los i subscriu-te al butlletí per estar al dia de les novetats! 

InnoBA - BANNER DESTACAT

Publicador de continguts

BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO-ACTIVITATS

Activitats destacades

Serveis

SAESS

Servei d’Assessorament

Servei específic per a iniciatives socioempresarials que formen part de l’Economia Social i Solidària i que aposten pel desenvolupament sostenible. 

 

Demana cita - Si ets un projecte emprenedor Demana cita - Si ja estàs en funcionament

La innoBAdora

Incubadora per aquelles iniciatives de l’ESS que busquen consolidar-se i desenvolupar-se en un entorn col·laboratiu. 

Visita'ns

Formació i capacitació

Activitats gratuïtes de formació virtual i presencial  per a persones i empreses que vulguin millorar la seva gestió i/o consolidar-se.

Formació per empreses i entitats Formació per a projectes emprenedors Formació online

Servei de clàusules socials

Suport a unitat promotores en la incorporació de clàusules socials en la contractació pública i formacions sobre licitacions públiques per a empreses i entitats d’ESS. 

Informa't

Ajuts i finançament

Convocatòries anuals de subvencions adreçades a iniciatives i projectes que promoguin el desenvolupament econòmic social. 

Enfortim l’ESS Impulsem el que fas
Dies InnoBA

DiesInnoBA: networking i debat

Cicle d’activitats per difondre pràctiques i experiències inspiradores de l’ESS. 

Descobreix més

Programes

  • Reimaginem Des de Reimaginem, ajudem a transformar i fomentar la resiliència d’empreses i entitats amb pràctiques i valors de l’Economia Social i Solidària o que estiguin en procés d’incorporar-los, i vulguin tenir un impacte positiu ambiental, social, i de bon govern.
  • Programa per a organitzacions de cures Assessorament per a organitzacions que presten serveis de cures des de l'Economia Social i Solidària, especialment aquelles que es dediquen a la cura de persones dependents, l'atenció domiciliària i l'assistència personal.
  • Construïm en femení Construïm en femení és un programa de formació per a projectes d'emprenedoria en Economia Social i Solidària dirigit a dones. Construïm en femení vol visualitzar les iniciatives d'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsades per dones; així com recolzar-les oferint un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores cooperatives, socials i solidàries.
  • RevESStim el tèxtil El programa ofereix assessorament i formacions per iniciatives del sector tèxtil amb mirada d’Economia Social Solidària. També un mapa de recursos formatius existents i espais de trobada i d’intercanvi de bones pràctiques com el Col·laboratori o la Jornada RevESStim el tèxtil.
  • Camí de la solidesa Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.
  • #transformESS Programa de foment de l'Economia Social i Solidària i el cooperativisme entre els i les joves, tant en les diferents etapes educatives de l'educació formal (educació primària, educació secundària, cicles formatius i batxillerat) com en d'altres espais educatius no formals.

Recursos

  • Directori en línia El Directori en línia és una eina per cercar empreses i entitats d’economia social i afavorir la compra pública social en el marc de l’aplicació del decret de contractació sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Canal d'Slideshare Si vols llegir plans i documents d’interès que s’han dut a terme des de la direcció d’Innovació Socioeconòmica, visita el nostre canal d'Slideshare.
  • Servei de Clàusules Socials El Servei de Clàusules Socials té com a objectiu l'impuls de les Clàusules Socials relatives a la contractació de persones en situació d'atur amb especials dificultats d'inserció laboral o d'exclusió social i a la subcontractació amb empreses d'economia social, així com de la Reserva Social.

butlleti - Pagina Economia Social

Vols estar al dia de les novetats de l’àmbit de l’economia social?

Si vols rebre les novetats al teu correu electrònic, subscriu-te al butlletí mensual. També pots seguir el canal de Twitter @AltresEconomies.