BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO

Promovem l'economia social i solidària per a un desenvolupament sostenible

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) de la ciutat, tot incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica.

Cooperem en l'impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. Tot amb la intenció de donar a conèixer l’ESS, ajudar a implementar-la i que els projectes que impulsem tinguin un impacte en el conjunt de l’economia.  

Publicador de continguts

BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO-ACTIVITATS

Activitats destacades

Serveis

Formació i capacitació

Oferim activitats gratuïtes de formació (cursos, tallers, seminaris) dirigides a les persones emprenedores que volen impulsar un projecte d’economia social i solidària, i també a les entitats, empreses i cooperatives de treball que vulguin millorar la seva gestió i/o consolidar-se.

Formació en ESS per empreses i entitats Formació en ESS per emprendre

Comunitat d’incubació a InnoBA

Posem equipaments a l’abast de les iniciatives i projectes d’economia social i solidària per trobar-hi informació, assessorament i activitats divulgatives i formatives. InnoBA, el centre d’innovació socioeconòmica de Barcelona Activa, ubicat a Can Jaumandreu, inclou la InnoBAdora, una comunitat d’incubació que acull projectes d’impacte social i vocació transformadora. 

InnoBA

Assessorament, informació i orientació

El Punt d’Acollida i Orientació (PAO) és un servei d’informació i orientació per a la ciutadania interessada en conèixer més l’economia social i solidària i la innovació socioeconòmica. També és la porta d’entrada als serveis i activitats que existeixen en  l’àmbit de l’ESS. Per altra banda, el Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària és un servei específic per a iniciatives socioempresarials, en fase de projecte o ja consolidades, que formen part de l’economia social i solidària i que aposten pel desenvolupament sostenible.

Punt d’Acollida i Orientació (PAO)

Finançament

Oferim convocatòries anuals de subvencions adreçades a iniciatives i projectes que promoguin el desenvolupament social i l’economia col·laborativa. També col·laborem amb entitats de banca ètica i cooperativa per millorar l’accés al crèdit i al finançament de projectes d’emprenedoria social i contribuir a la consolidació i estabilitat financera de les entitats d’economia social i solidària ja establertes.

Enfortim l’ESS Impulsem el que fas

Programes

  • Construïm en femení Construïm en femení és un programa de formació per a projectes d'emprenedoria en Economia Social i Solidària dirigit a dones. Construïm en femení vol visualitzar les iniciatives d'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsades per dones; així com recolzar-les oferint un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores cooperatives, socials i solidàries.
  • LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa La Comunificadora és el Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa amb enfocament procomú en què s'ofereix un itinerari flexible i personalitzat que inclou formació, assessorament especialitzat i espais participats i de col·laboració entre projectes, adaptant la seva participació al moment i necessitat del projecte participant.
  • Camí de la solidesa Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

butlleti - Pagina Economia Social i solidaria

Vols estar al dia de les novetats de l’àmbit de l’economia social i solidària?

Visita la CoAgenda per conèixer les darreres notícies, xerrades, activitats o convocatòries de l’àmbit de l’economia social i solidària a Barcelona. També pots seguir-les al canal de Twitter @AltresEconomies.

Si vols rebre les novetats al teu correu electrònic, subscriu-te al butlletí mensual.