BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO

Promovem l'economia social i solidària per a un desenvolupament sostenible

L'Economia Social i Solidària (ESS) és el conjunt d'iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS) de la ciutat, tot incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica.

InnoBA - BANNER DESTACAT

Publicador de continguts

BCN-ACTIVA-I-LA-PROXIMITAT-INTRO-ACTIVITATS

Activitats destacades

Serveis

SAESS

Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària

El Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària és un servei específic per a iniciatives socioempresarials que formen part de l’Economia Social i Solidària i que aposten pel desenvolupament sostenible, ja sigui idees emprenedores en fase de projecte o iniciatives ja en funcionament i activitat.

Demana cita - Si ets una iniciativa en fase de projecte Demana cita - Si ja estàs en funcionament

La innoBAdora

La innoBAdora+ és la Comunitat d’Incubació per a iniciatives socioeconòmiques amb voluntat transformadora i pràctiques i valors de l’Economia Social i Solidària, que busquen consolidar-se i desenvolupar-se en un entorn col·laboratiu. La seva vessant d’allotjament està situada a InnoBA Ca n'Andalet, al districte d'Horta-Guinardó, i també ofereix diferents nivells de pertinença i serveis, alguns virtuals.

InnoBAdora

Formació i capacitació

Oferim activitats gratuïtes de formació (cursos, tallers, seminaris) dirigides a les persones emprenedores que volen impulsar un projecte d’economia social i solidària, i també a les entitats, empreses i cooperatives de treball que vulguin millorar la seva gestió i/o consolidar-se.

Formació en ESS per empreses i entitats Formació en ESS per emprendre Formació online

Ajuts i finançament

Oferim convocatòries anuals de subvencions adreçades a iniciatives i projectes que promoguin el desenvolupament social i l’economia col·laborativa. També col·laborem amb entitats de banca ètica i cooperativa per millorar l’accés al crèdit i al finançament de projectes d’emprenedoria social i contribuir a la consolidació i estabilitat financera de les entitats d’economia social i solidària ja establertes.

Enfortim l’ESS Impulsem el que fas
Dies InnoBA

Activitats per apropar l'ESS a la ciutat

Cada setmana et convidem a venir a InnoBA, el centre de referència de Barcelona Activa en Economia Social i Solidària i Innovació Socioeconòmica a la ciutat. Hi trobaràs sessions inspiradores, activitats sobre sectors estratègics, organització interna i actualitat i tendències l'ESS, entre d’altres.  

Programa d'activitats InnoBA

Programes

  • Reimaginem Des de Reimaginem, ajudem a transformar i fomentar la resiliència d’empreses i entitats amb pràctiques i valors de l’Economia Social i Solidària o que estiguin en procés d’incorporar-los, i vulguin tenir un impacte positiu ambiental, social, i de bon govern.
  • Programa per a organitzacions de cures Assessorament per a organitzacions que presten serveis de cures des de l'Economia Social i Solidària, especialment aquelles que es dediquen a la cura de persones dependents, l'atenció domiciliària i l'assistència personal.
  • Construïm en femení Construïm en femení és un programa de formació per a projectes d'emprenedoria en Economia Social i Solidària dirigit a dones. Construïm en femení vol visualitzar les iniciatives d'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsades per dones; així com recolzar-les oferint un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores cooperatives, socials i solidàries.
  • RevESStim el tèxtil El programa ofereix assessorament i formacions per iniciatives del sector tèxtil amb mirada d’Economia Social Solidària. També un mapa de recursos formatius existents i espais de trobada i d’intercanvi de bones pràctiques com el Col·laboratori o la Jornada RevESStim el tèxtil.
  • Camí de la solidesa Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.
  • #transformESS Programa de foment de l'Economia Social i Solidària i el cooperativisme entre els i les joves, tant en les diferents etapes educatives de l'educació formal (educació primària, educació secundària, cicles formatius i batxillerat) com en d'altres espais educatius no formals.

Recursos

  • Directori en línia El Directori en línia és una eina per cercar empreses i entitats d’economia social i afavorir la compra pública social en el marc de l’aplicació del decret de contractació sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Canal d'Slideshare Si vols llegir plans i documents d’interès que s’han dut a terme des de la direcció d’Innovació Socioeconòmica, visita el nostre canal d'Slideshare.
  • Servei de Clàusules Socials El Servei de Clàusules Socials té com a objectiu l'impuls de les Clàusules Socials relatives a la contractació de persones en situació d'atur amb especials dificultats d'inserció laboral o d'exclusió social i a la subcontractació amb empreses d'economia social, així com de la Reserva Social.

butlleti - Pagina Economia Social i solidaria

Vols estar al dia de les novetats de l’àmbit de l’economia social i solidària?

Si vols rebre les novetats al teu correu electrònic, subscriu-te al butlletí mensual. També pots seguir el canal de Twitter @AltresEconomies.