Publicador de continguts

null Nova convocatòria d’ajuts per a persones autònomes

Nova convocatòria d’ajuts per a persones autònomes

Nova convocatòria d’ajuts per a persones autònomes

Activa Autòno+ ofereix subvencions de fins a 3.000 euros per alleugerir les despeses del primer any de persones autònomes novelles

Barcelona, 05 de jul. 2023

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa una nova edició de la convocatòria d’ajuts amb l’objectiu d’alleugerir les despeses que les persones autònomes han d’assumir durant el primer any d’activitat. Les subvencions Activa Autòno+ arribaran fins a un màxim de 3.000 euros i la quantitat de la subvenció es calcularà segons les despeses justificades en el moment de la sol·licitud.

Les despeses deduïbles estan vinculades a despeses com les quotes de la Seguretat Social, els lloguers de locals o despatxos i també d’espais de cotreball (coworking) i els impostos sobre l’inici de l’activitat econòmica. També s’hi poden imputar les derivades dels consums energètics com l’electricitat, el gas i el carburant, i les despeses de gestoria i assessorament.

La iniciativa està dirigida a totes les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que siguin treballadores autònomes, però també a persones que siguin sòcies de cooperatives de treball associat. La nova activitat econòmica s’ha d’haver iniciat a partir del dia 1 d'octubre del 2021. Tot i això, les persones sol·licitants de l’ajut hauran de complir uns requisits mínims per poder optar a aquestes subvencions.

Trobaràs tota la informació dels ajuts al web d’Activa Autòno+ o fer les consultes que necessitis a autonoms@barcelonactiva.cat.