Publicador de continguts

null InnoBA es trasllada a Ca n’Andalet

InnoBA es trasllada a Ca n’Andalet.

InnoBA es trasllada a Ca n’Andalet

El centre de referència per a la Innovació Socioeconòmica i l'Economia Social i Solidària es desplaça cap al districte d'Horta-Guinardó

Barcelona, 16 de març 2023

InnoBA canvia de seu des de Can Jaumandreu, al districte de Sant Martí, cap a Ca n’Andalet, a Horta-Guinardó. L’edifici històric disposa de 900m2 i es converteix en el nou equipament referent de Barcelona Activa per l’ecosistema de l’Economia Social i Solidària (ESS) de la ciutat. El canvi d’espai vol potenciar un nou eix d'innovació econòmica a la zona nord de Barcelona i fomentar la formació, la divulgació i l’enfortiment empresarial.

La nova seu on s’ubicarà InnoBA se suma a la xarxa d’equipaments que fomenten l’ESS a la ciutat. L’espai acollirà activitats, serveis especialitzats, recerca i espais d'experimentació. També s’hi ofereix formació bàsica, ja que l’equipament s’adreça tant a persones i organitzacions que tenen un primer contacte amb l'economia social, com a les que compten amb projectes en marxa. Ca n’Andalet també mantindrà els serveis de promoció econòmica i ocupació de districte d’Horta-Guinardó que s’hi duien a terme fins ara.

També s’hi instal·larà la InnoBAdora+, la comunitat d’incubació per a iniciatives socio-econòmiques. Es tracta d’un entorn de treball col·laboratiu obert a totes les entitats de l’Economia Social i Solidària. Més enllà de l’espai, també s’hi ofereix acompanyament empresarial, formació especialitzada i sessions d’intercanvi d’experiències i coneixements, entre d’altres. Ja hi ha 8 entitats que s’han instal·lat i s’ha obert una convocatòria per acollir-ne una vintena, que se sumaran a les 34 organitzacions incubades en els últims anys.

Per celebrar la inauguració de l'espai, el 16 de març s’ha organitzat un acte de presentació de les noves línies. En la trobada s’ha fet balanç de la trajectòria a Can Jaumandreu i s’ha presentat l’estratègia a seguir. El director de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha destacat que el pes d’empreses ESS ateses per Barcelona Activa ha passat del 3,5% l’any 2015 fins al 10,4% el 2022. Ortega també ha posat en valor que el sector de l’ESS representa el 8% de l’ocupació a la ciutat.

Descobreix tota la informació sobre InnoBA en aquest enllaç!