Publicador de continguts

null Barcelona impulsa 3 projectes en naus industrials en desús del 22@ i del Besòs

Barcelona impulsa 3 projectes en naus industrials en desús del 22@ i del Besòs.

Barcelona impulsa 3 projectes en naus industrials en desús del 22@ i del Besòs

L’Ajuntament ha presentat els socis que gestionaran els espais per convertir-los en nous pols d’innovació, atracció de talent i inversions

Barcelona, 16 de febr. 2023

L’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer els socis estratègics que s’encarregaran de revifar tres naus industrials del 22@ i del Besòs per desenvolupar-hi hubs d’innovació, atracció de talent i inversions. El consistori ha presentat les empreses que gestionaran els nous locals per transformar-los en pols industrials referents sectors estratègics com l’economia circular, les indústries creatives i la innovació urbana.

En una roda de premsa, la tercera Tinenta d’Alcaldia, Laia Bonet, i el director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, han anunciat els projectes guanyadors. També han explicat que la iniciativa és un exemple de la col·laboració públic-privada pel desenvolupament econòmic dels barris i districtes de la ciutat. Tots els projectes s’emmarquen en els objectius de l’agenda Barcelona Green Deal.

La corporació Mondragon gestionarà la nau del carrer Ciutat d’Asunción, un espai de 3.300 metres quadrats a l’eix Besòs que s’especialitzarà en indústria 4.0 i economia circular. Posarà en marxa el “Barcelona Circular Hub”, un projecte centrat a impulsar projectes emprenedors i activitats de formació i divulgació del sector.

La nau E de Palo Alto, que comptarà amb més de 2.000 metres quadrats, es convertirà en un pol de les Indústries Creatives sota la gestió de la UTE Palo Alto BCN XRLAB. El conglomerat està format per les empreses Ingenia Cultura, Arsmediatech i Lavinia i disposarà d'un espai on experimentar en les noves tecnologies audiovisuals.

La tercera nau està situada al carrer Àvila del 22@ i disposarà de 1.300 metres quadrats destinats a l'impuls de la innovació urbana, l'smart city i la transició energètica. El projecte que s’hi instal·larà és el de l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC), que crearà el Barcelona Urban Tech i hi acollirà empreses d'innovació oberta, projectes emprenedors i laboratoris d'experimentació.

Si vols més informació, la pots trobar aquí!