Publicador de continguts

null Barcelona aposta per l'Economia Blava

Foto de família després de la presentació de la mesura d'Economia Blava

Barcelona aposta per l'Economia Blava

L'Ajuntament presenta una mesura de govern per transformar i reactivar el sector marítim de la ciutat

Barcelona, 15 d’oct. 2021

Impulsar i promocionar els sectors blaus com un nou pol econòmic per a la ciutat. Sota aquesta premissa, Barcelona ha presentat l’aposta municipal per l’Economia Blava. La nova mesura, elaborada amb la col·laboració de Barcelona Activa, vol convertir el sector en un dels motors econòmics de la ciutat, un àmbit capdavanter en innovació i creador de riquesa i ocupació.

Més enllà de la presentació de la mesura, es destinarà una inversió de 40,5 milions d’euros i més de 52.000 m2 per promoure l’emprenedoria, l’ocupació i la formació en Economia Blava. Un sector que està molt present dins del pla estratègic Barcelona Green Deal i que s’inclou en l’impuls de l’Agenda Econòmica Barcelona 2030.

El full de ruta compta amb el suport i la participació d’entitats públiques i privades claus del sector. La nova estratègia està conformada per diferents projectes tractors que promouen la reactivació sostenible del litoral de Barcelona. Entre d’altres, es crearà un hub d’Economia Blava, es fomentarà l’ocupació i la formació especialitzada, però sobretot destaca el projecte de transformació del Port Olímpic.

L’Economia Blava representa un 4,3% del PIB i un 1,4% de l’ocupació de la ciutat. L’àmbit aquàtic inclou activitats econòmiques com el transport i la logística marítima, les tasques portuàries, la pesca, el sector nàutic i esportiu, el turisme, la construcció i el manteniment naval o les energies renovables marines.

Si vols més informació sobre la transformació del sector marítim, consulta la mesura de govern en aquest enllaç.