Publicador de continguts

null Barcelona Activa, pionera en l'aplicació de la tecnologia blockchain

Blochchain

Barcelona Activa, pionera en l'aplicació de la tecnologia 'blockchain'

Barcelona Activa s'ha convertit en la primera entitat pública de Catalunya en aplicar 'blockchain' en la validació de les competències digitals

Barcelona, 04 de set. 2020

Barcelona Activa s'ha convertit en la primera entitat pública de Catalunya en aplicar blockchain en la validació de les competències digitals.

L'objectiu és garantir a les empreses la contractació de personal qualificat amb total seguretat i transparència, evitant qualsevol tipus de falsificació de titulacions, certificats o mèrits.

Amb aquesta iniciativa, impulsada amb la start-up barcelonina Votuin, l'entitat ratifica la validesa i veracitat dels perfils professionals que s'han format a través de la institució i dota de valor afegit la seva oferta formativa.

El projecte s'alinea amb els objectius de Barcelona Activa d'impulsar els ecosistemes emprenedors, promoure les start-ups que treballen amb tecnologies emergents i potenciar els mecanismes de col·laboració públicoprivada en la transferència de coneixement.

En un mercat cada vegada més tecnològic, Barcelona Activa aposta per aquesta tecnologia i l'aplica, en un primer moment, als programes especialitzats de la IT Academy del Cibernàrium, que l'any que ve triplicarà la seva formació avançada en TIC per respondre a la creixent demanda de talent digital en les empreses.

Aquest 2020, la IT Academy ha reforçat els programes virtuals, ha engegat nous cursos i ha format més de 185 persones diàriament, quasi tres vegades més que l'any anterior. L'increment respon a una major sensibilització de la ciutadania sobre les oportunitats de feina del mercat tecnològic, en què molts perfils professionals canvien al sector TIC a través del reskilling (reciclatge professional de treballadors que adquireixen habilitats tecnològiques), o formació per actualitzar els seus coneixements.