Publicador de continguts

null La primavera arriba amb una nova oferta formativa sectorial

Els programes Forma't i fes-ho oficial i Reskilling sectorial obren cursos especialitzats per millorar les oportunitats laborals

La primavera arriba amb una nova oferta formativa sectorial

Els programes Forma't i fes-ho oficial i Reskilling sectorial obren cursos especialitzats per millorar les oportunitats laborals

Barcelona, 26 de març 2024

Els programes de Barcelona Activa obren nous cursos amb l’arribada de la primavera. L’agència engega convocatòries de les formacions professionalitzadores gratuïtes i de curta durada en sectors amb molta demanda. Forma't i fes-ho oficial i Reskilling sectorial ofereixen itineraris especialitzats en diferents professions per afavorir la millora laboral. 

Forma't i fes-ho oficial busca millorar l’ocupabilitat de les persones participants i la preparació per accedir a ocupacions amb futur en el món laboral. La iniciativa avala les formacions amb un certificat de professionalitat. Una titulació oficial reconeguda en àmbits com les indústries creatives, les activitats empresarials i esportives, l’alimentació i la indústria avançada intel·ligent.  

El programa, impulsat en col·laboració amb el SOC i el Consorci d’Educació de Barcelona, permet millorar la qualificació professional i aprendre un nou ofici. A més de les sessions a l’aula, els itineraris també ofereixen contacte amb les empreses i espais de networking amb el sector, elements que garanteixen un avantatge competitiu en el mercat laboral. 

Com a novetat, en l’inici del 2024, Barcelona Activa ha obert un nou punt d'informació per a l'acreditació de competències professionals. Aquest servei, gratuït i i telemàtic està integrat en el sistema de Formació i Qualificació Professionals i facilitarà que més persones obtinguin una titulació oficial que els hi permeti millorar la seva situació d’ocupabilitat. Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa.   

Més enllà de les formacions certificades, també es pot participar en els cursos de Reskilling sectorial. El programa presenta itineraris de curta durada en sectors econòmics clau a Barcelona, impartits en centres educatius o a càrrec de referents en diferents especialitats. Hi ha especialitats en sectors com l’alimentació i begudes, ciències de la vida i de la salut, comerç, economia blava, economia de l'esport, economia del visitant i restauració, economia verda i circular, indústria 4.0 i logística. 

La formació professionalitzadora completa un ampli ventall d’activitats destinades a afavorir la recerca de feina i el progrés professional. Consulta totes les activitats al següent enllaç