Publicador de continguts

null Ajuts per crear feina, estalviar energia i impulsar persones autònomes

Ajuts per crear feina, estalviar energia i impulsar persones autònomes

Ajuts per crear feina, estalviar energia i impulsar persones autònomes

Barcelona Activa compta amb diferents convocatòries de subvencions obertes per donar suport als negocis i les persones autònomes

Barcelona, 19 de jul. 2023

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, té obertes diferents convocatòries d’ajuts per a empreses i per a persones autònomes. L’agència treballa constantment per donar suport i impulsar els negocis de la ciutat i hi ofereix diversos programes i subvencions dirigits a diferents col·lectius.

La primera convocatòria en acabar és la dels ajuts Activa Autòno+, que finalitza el pròxim 5 de setembre. El programa ofereix subvencions de fins a 3.000 euros per alleugerir les despeses del primer any d’activitat de persones autònomes novelles. Les despeses que es poden justificar estan vinculades a les quotes de la Seguretat Social, els lloguers de locals o despatxos i també d’espais de cotreball (coworking) i els impostos sobre l’inici de l’activitat.

La segona és Intermedia Locals, la convocatòria de subvencions a la intermediació que busca potenciar la instal·lació de negocis i comerços en locals desocupats de la ciutat, la qual acaba el proper 30 de setembre. La iniciativa té com a objectiu posar en contacte persones propietàries de locals sense cap activitat econòmica instal·lada, com a mínim en els darrers 12 mesos, amb emprenedores o empreses que cerquen local, i ofereix subvencions de fins a 3.000 euros en signar el contracte de lloguer.

En el cas dels ajuts Locals amb energia, el termini de sol·licitud tanca el pròxim 31 d’octubre. Es tracta d’una convocatòria de fins a 3.000 euros enfocada a la promoció de l’eficiència i l’estalvi energètic de locals de planta baixa de la ciutat de Barcelona. Les subvencions es destinaran a inversions que facilitin la sostenibilitat dels establiments amb activitat econòmica, situats a peu de carrer.

El programa Crea Feina Plus també està en marxa amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones en situació d’atur o que formin part de col·lectius amb dificultats per trobar feina. Els ajuts estaran oberts fins al 3 de novembre i es dirigeixen a empreses i persones treballadores autònomes que ofereixin nous contractes a menors de 30 anys, dones, majors de 45 anys i persones en situació d’atur de llarga durada. La quantitat de l’ajut pot arribar a 8.000 euros i està condicionada en funció de la situació de la persona contractada.

Consulta tota la informació als enllaços i presenta’t als ajuts que més t’encaixin!