Publicador de continguts

null Reactivem els locals de planta baixa de Barcelona

Cartell d'Amunt Persianes

Reactivem els locals de planta baixa de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 16 milions d’euros per adquirir una cinquantena d’immobles destinats a projectes econòmics i de dinamització sociocultural

Barcelona, 15 de des. 2021

Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona reforcen el programa Amunt Persianes, una estratègia per reactivar els espais comercials a peu de carrer sense activitat de la ciutat. La iniciativa, centrada en reduir el nombre d’equipaments buits a la ciutat i fomentar-ne una ocupació sostenible, s’enforteix amb una inversió de 16 milions d’euros per comprar 50 locals de planta baixa.

El programa compta amb la col·laboració d’agents públics, privats i entitats socials i busca potenciar els espais a peu de carrer com un actiu estratègic per Barcelona. Amunt Persianes pretén diversificar els usos i vetllar per l’equilibri d’activitats arreu de la ciutat. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha adquirit 50 locals que es distribueixen per la ciutat, amb Ciutat Vella i Les Corts com els districtes amb més immobles disponibles.

L’Ajuntament de Barcelona va convocar un procediment de concurrència pública per tal que els propietaris interessats en vendre locals poguessin presentar-se. Els principals requeriments consistien en tenir accés des del carrer, una superfície d’entre 60 i 1000 m2, bon estat de conservació que no requerís una gran inversió en el futur i no haver-hi llogaters en el moment de la compra.

Durant el 2022, s’obriran convocatòries per tal d’ocupar aquests espais. Els immobles albergaran activitats centrades en la dinamització comercial, social, cultural o econòmica per tal d’exercir de locomotora a la seva àrea d’influència o eix comercial. Els establiments es destinaran a sectors com el comerç, serveis de proximitat, emprenedoria, ensenyament i recerca, centres de treball terciari, equipaments socials, logística, serveis empresarials i Economia Social i Solidària.

Si vols saber més sobre ‘Amunt Persianes’, pots informar-te fent clic aquí.