Publicador de continguts

null Barcelona Activa reconeix la feina a les persones participants als PIC

Els Projectes Integrals amb Contractació als barris ofereixen contractes laborals per potenciar la inserció de persones en situació d’atur de llarga durada

Barcelona Activa reconeix la feina a les persones participants als PIC

Els Projectes Integrals amb Contractació als barris ofereixen contractes laborals per potenciar la inserció de persones en situació d’atur de llarga durada

Barcelona, 01 de des. 2023

El Parc Tecnològic de Barcelona Activa va acollir ahir la Jornada d’Inserció per a les persones participants en els Projectes Integrals amb Contractació (PIC). Un acte que va servir per reconèixer la feina feta a les persones usuàries del programa, que han estat treballant en iniciatives municipals d’interès comunitari. 

En l’edició del 2023 dels PIC, 644 persones han participat al programa en uns 150 projectes de 32 àmbits municipals. Segons les dades de la convocatòria del 2022, més de la meitat de persones que van formar part dels projectes van trobar feina durant els 6 mesos posteriors a acabar el contracte. 

Les persones participants als PIC han treballat en àmbits molt diferents, com la millora de la qualitat de l’espai públic de Barcelona i la dinamització de la vida dels barris per augmentar la qualitat de vida de la ciutadania. També han acompanyat veïnes i veïns a l’hora de fer tràmits telemàtics amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i han treballat per lluitar contra el mosquit tigre. 

La jornada d’ahir es va centrar en potenciar les opcions de trobar feina de tota la gent participant en el programa. Per això, es van organitzar 33 tallers i sessions breus especialitzats en temàtiques vinculades a la recerca de feina. També es va celebrar un Marketplace amb diferents empreses relacionades amb Barcelona Activa que oferien fins a 70 vacants i ofertes de feina. 

Si vols més informació sobre els Projectes Integrals amb Contractació (PIC), la pots trobar en aquest enllaç