Publicador de continguts

null En marxa el projecte 42 Barcelona, un nou campus de programació innovador al Parc Tecnològic

42 Barcelona

En marxa el projecte 42 Barcelona, un nou campus de programació innovador al Parc Tecnològic

La iniciativa, impulsada per la Fundació Telefònica, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, iniciarà activitat el segon semestre de 2021 i té previst formar 600 professionals

Barcelona, 16 de des. 2020

A partir del segon trimestre de 2021 el Parc Tecnològic de Barcelona Activa acollirà el projecte 42 Barcelona, un nou campus de programació que aposta per un model pedagògic innovador i disruptiu. Impulsat per la Fundació Telefònica, el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, tindrà capacitat per a 600 alumnes i serà gratuït, presencial i obert 24/7.

El model 42 està avalat pel seu èxit d'inserció laboral en més de 20 campus repartits pel món. L'objectiu és formar als i les professionals digitals del futur per a un mercat laboral que creix i canvia a un ritme accelerat i requereix noves competències digitals i transversals. El projecte té una reputació de prestigi gràcies al 100% d'ocupabilitat que ha generat en més de vint països com França, Holanda o els Estats Units, i una mitjana de vuit ofertes de feina per estudiant durant el temps que romanen en el programa.

El repte del model 42 és oferir oportunitats laborals en sectors com la ciberseguretat, el Big Data, la Intel·ligència Artificial, el Blockchain o l’IoT, que són els que més llocs de treball generen a dia d’avui. Amb un mètode pioner basat en la gamificació i l'autoaprenentatge, 42 Barcelona contribuirà a formar futurs programadors i programadores altament qualificats. Per ser admès al campus no es necessiten coneixements tècnics ni titulacions prèvies, només cal tenir més de 18 anys.

El futur del mercat laboral i la digitalització

Entre 2017 i 2019, només a Barcelona, la demanda de perfils digitals s'ha incrementat un 80% i l'oferta un 30%. Segons les últimes dades de l'Ajuntament, el sector de la Informació i les Comunicacions és dels pocs en què han augmentat els llocs de treball malgrat la pandèmia, amb un creixement interanual de l’1’6% al tercer trimestre de 2020.

Captar, retenir i potenciar el talent és una de les prioritats de la nova agenda econòmica de la ciutat, presentada a la mesura de govern ‘Barcelona, ciutat de talent’. Així com la IT Academy, el projecte 42 Barcelona és una aposta per la formació digital especialitzada a l’abast de tota la ciutadania.