Publicador de continguts

null L’Ajuntament de Barcelona treballa per reactivar els polígons de l’Eix Besòs

Polígons de l'Eix Besòs

L’Ajuntament de Barcelona treballa per reactivar els polígons de l’Eix Besòs

El consistori destina 6 milions d’euros a la compra de naus industrials al Bon Pastor per millorar la competitivitat de les pimes de l’entorn

Barcelona, 15 de set. 2021

Dins el marc de l’Estratègia de futur per als polígons de l’Eix Besòs, l’Ajuntament de Barcelona destina 6 milions d’euros a la compra de naus industrials al barri del Bon Pastor. La inversió busca dotar la zona industrial de les infraestructures necessàries per millorar la competitivitat de les empreses qui hi estiguin instal·lades.

El projecte posa el focus en accelerar la transformació digital i energètica de les petites i mitjanes empreses dels polígons de l’Eix Besòs. Una zona que compta amb més de 750 pimes que generen més de 10.000 llocs de treball i que s’enfronten a grans reptes de futur en el nou context econòmic.

Després de la compra dels espais, la iniciativa es potenciarà amb la implantació de projectes tractors vinculats a l’impuls de la indústria 4.0 i de l’economia circular i sostenible. A més, es reforçaran els vincles amb altres sectors i activitats estratègics de la ciutat per tal de generar les condicions òptimes per atraure noves inversions i talent.

La selecció de les naus es farà mitjançant un procés de barem en què es prioritzaran els espais més propers a la Mercedes, que estiguin ben conservats per poder implementar nova activitat i amb una superfície superior als 2.000 metres quadrats. La mesura s’engloba en l’estratègia Barcelona Green Deal i es dirigeix a la recuperació d’espais que porten anys pendents de ser transformats.