Publicador de continguts

null Barcelona avança en la transformació d'antigues naus industrials de l'Eix Besòs i el 22@

Una de les antigues naus industrials que es transformarà de l'Eix Besòs

Barcelona avança en la transformació d'antigues naus industrials de l'Eix Besòs i el 22@

El projecte potenciarà tres nous pols d’activitat per diversificar l’economia de la ciutat, generar oportunitats de llocs de treball i atraure talent i inversions

Barcelona, 21 de set. 2022

L’Ajuntament de Barcelona presenta un projecte per transformar antigues naus industrials de les zones de l'Eix Besòs i del 22@. L’estratègia s’emmarca en la compra d'espais industrials i se centrarà en activar immobles municipals a través de la col·laboració publicoprivada. La iniciativa es posa en marxa per diversificar l’economia de la ciutat, generar nous llocs de treball de qualitat i atreure talent i noves inversions.

El consistori ha anunciat que buscarà partners que presentin projectes tractors per allotjar-se a l’interior de les naus. Les propostes hauran d’ajudar a transformar espais industrials de la Sagrera-Besòs i del 22@, concretament en tres edificis als carrers Àvila i Ciutat d’Asunción i al recinte de Palo Alto. A finals de setembre, l’Ajuntament obrirà un nou concurs públic per escollir les millors propostes.

Els tres nous pols sumen un total de 6.808m2 i comptaran amb una gran diversitat d’usos. Es preveu que els espais serveixin per incubar empreses de nova creació i integrin formació sectorial especialitzada, acceleració d’empreses i programes d’innovació empresarial, entre d’altres. A més, s’especialitzaran en els sectors de la indústria 4.0, economia circular, innovació urbana i indústries creatives.

Si vols més informació sobre el projecte o t’interessa presentar la teva candidatura al concurs, consulta aquest enllaç.