Publicador de continguts

null Toroi Marine i Meditmin, projectes guanyadors del programa de suport a l'economia blava

Fotografia de tots els i les participants de l'acte de cloenda i entrega de premis del programa.

Toroi Marine i Meditmin, projectes guanyadors del programa de suport a l'economia blava

El jurat ha premiat les millors start-ups participants en la primera edició del programa de suport a noves empreses del sector de l’economia blava

Barcelona, 12 de gen. 2023

La primera edició del programa ha posat el punt final amb l’entrega de premis a les dues empreses guanyadores: Toroi Marine i Meditmin. La jornada ha servit com a cloenda del programa, que dona suport a projectes emprenedors innovadors i que treballen en el marc de l’economia blava.

La start-up Meditmin, enfocada a l'elaboració d'un fertilitzant natural orgànic marí per a l’agricultura, ha estat guardonada com a empresa més sostenible. El jurat també ha premiat Toroi Marine com a l’empresa més innovadora, gràcies a un projecte de propulsió naval de precisió, una solució a l'automatització d'embarcacions de manera segura i rendible.

La primera edició ha comptat amb 46 candidatures, de les quals se’n van seleccionar 16 projectes i finalment 11 projectes del sector han pogut desenvolupar i validar els models de negoci propis. Durant tres mesos, les start-ups participants han rebut formació, tutories i mentoring, han participat en actes de networking i han estat treballant als boxes del programa.

L’acte de cloenda i l’entrega dels guardons s’ha celebrat a la Sala Barcelona del World Trade Center i les dues start-ups guanyadores han estat premiades amb 10.000 euros. Durant la jornada, primer un comitè tècnic ha seleccionat les quatre empreses finalistes del programa. Tot seguit, els projectes escollits s’han presentat en cinc minuts i el jurat ha triat els guanyadors.

Es tracta d’un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Port de Barcelona i Costa Cruceros i també compta amb el suport de la UPC, Seastainable Ventures i Clúster Nàutic. La iniciativa s’emmarca en l’estratègia municipal d’Impuls de l’Economia Blava, un sector que integra totes les activitats econòmiques realitzades a l’aigua o que hi tenen a veure.

En els propers mesos es posarà en marxa una nova edició del programa. Consulta tota la informació en aquest enllaç.