Publicador de continguts

null 'Retorn amb Oportunitats', un programa per recuperar talent jove

Una imatge de la presentació del programa 'Retorn amb oportunitats', el novembre de 2021

'Retorn amb Oportunitats', un programa per recuperar talent jove

La iniciativa ja ha acompanyat 136 persones en la tornada a Barcelona després d’una estada professional a l’estranger

Barcelona, 22 de juny 2022

Barcelona Activa treballa per a la millora laboral de les veïnes i veïns de la ciutat de totes les edats. Per tal d’acompanyar persones de qualsevol generació, disposem de projectes i serveis específics per al sector juvenil com la iniciativa 'Retorn amb Oportunitats'. El programa es dirigeix a les persones treballadores d’entre 18 i 35 anys que volen tornar a Barcelona després d’haver marxat a l’estranger.

'Retorn amb oportunitats' ofereix assessorament sobre tràmits de retorn, mediació laboral i emprenedoria per a joves que viuen una experiència professional a l’estranger. Des dels seus inicis fa uns cinc anys, la iniciativa ja ha donat suport a 136 joves, que es distribueixen entre 93 dones i 43 homes. Respecte al total, 30 participants han tornat a Barcelona i 24 ja han trobat feina. La majoria treballen en els sectors de la Salut i les Ciències de la Vida, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la Indústria.

El perfil de participants que s’han acollit al programa destaca per un alt nivell d’estudis, amb 18 joves que s’han doctorat, 52 que compten amb un Màster i 50 persones que han estudiat un grau, llicenciatura o diplomatura. La recuperació de talent jove també ha inclòs l’acompanyament a 14 persones amb formació professional de Grau Superior (FPGS), una amb estudis de batxillerat i una altra d’ESO.

Si ets jove i vols tornar a Barcelona després d’una experiència professional a l’estranger, consulta els serveis i beneficis del programa ‘Retorn amb Oportunitats’ en aquest enllaç.