Publicador de continguts

null El primer congrés Deep Tech aglutina la comunitat científica i tecnològica a Barcelona

Foto de família després de la presentació del congrés 'Barcelona Deep Tech Summit'

El primer congrés Deep Tech aglutina la comunitat científica i tecnològica a Barcelona

La trobada internacional ha acollit 500 participants i una trentena de ponents que han debatut sobre el futur del sector

Barcelona, 23 de set. 2022

Ciència, tecnologia, innovació i talent. El primer congrés ‘Barcelona Deep Tech Summit’ ha reunit la comunitat científica i tecnològica per debatre sobre el futur del sector deep tech a la ciutat i a nivell internacional. La trobada, celebrada el 22 de setembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, ha comptat amb taules rodones i debats en què han participat una quarantena de ponents.

Uns 500 participants nacionals i internacionals i empreses destacades han assistit al congrés, en què s’han organitzat xerrades sobre salut, mobilitat urbana, intel·ligència artificial o new space. Els espais de debat han estat formats per persones expertes com José María Siota, Laia Arnal, Ariadna Farres, Alba Cervera, Pierre Louis Xech, Adrià Recasens, Heriberto Saldivar, entre d’altres.

L'Ajuntament de Barcelona ha aprofitat la celebració de la fira per anunciar que obrirà un nou fons destinat al creixement d’start-ups deep tech que podria arribar als 30 milions d’euros d’inversió publicoprivada. El govern municipal considera que el sector deep tech disposa d’un gran potencial i pot generar un gran impacte per a la vida de la ciutadania. 

Més enllà de la presencia municipal del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i del director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, el congrés va comptar amb presència institucional, entre d’altres, dels rectors i rectores de les universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UOC). També en va formar part la ministra de Ciència i Innovació del govern espanyol, Diana Morant, que va destacar el potencial de la ciutat: “Barcelona és la cocapital cultural i científica d’Espanya, la ciutat amb més producció científica del nostre estat i la vuitena d’Europa”. 

La fira Barcelona Deep Tech Summit va posar el punt i final amb l’entrega de premis per a la start-up innovadora amb més potencial de creixement: Qilimanjaro, un projecte dedicat a la tecnologia quàntica. 

Si vols més informació sobre l’esdeveniment, pots consultar les cobertures de les nostres xarxes socials (Twitter Barcelona Activa i Twitter Empreses) o bé fer clic a l’enllaç.