Publicador de continguts

null La nova llei de start-ups arriba a Barcelona

La nova llei de start-ups arriba a Barcelona.

La nova llei de start-ups arriba a Barcelona

L’ecosistema emprenedor de la ciutat s’ha reunit en la presentació de la nova legislació que acaba d’aprovar el congrés espanyol

Barcelona, 16 de febr. 2023

L’auditori de la seu central de Barcelona Activa ha acollit la presentació oficial de la llei estatal de start-ups que acaba d’impulsar el govern espanyol. L’agència ha servit com a punt de trobada de l’ecosistema emprenedor de la ciutat, que ha assistit a l’acte per conèixer el nou marc normatiu.

Barcelona Activa ha organitzat la jornada juntament amb altres actors institucionals i entitats, com el departament Acció de la Generalitat i el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del govern espanyol, Tech Barcelona i Barcelona Global. La tercera tinenta d’alcaldia i presidenta de Barcelona Activa, Laia Bonet ha donat la benvinguda i ha remarcat la voluntat de posicionar la ciutat un hub de referència per al talent nacional i internacional.

El comissionat impulsor de la llei, Francisco Polo, ha presentat la llei i ha explicat que busca el foment de l'ecosistema emprenedor i que se centra en tres eixos: la revolució del talent, de la inversió i del sector públic. El nou marc normatiu busca potenciar el talent a través de l’ampliació de visats per a persones emprenedores, atraure inversió amb menys burocràcia i més incentius en fases inicials. També vol enfortir la relació amb el sector públic per mitjà de llicències temporals i punts d'accés a informació sobre emprenedoria.

L’acte també ha inclòs una taula rodona moderada per la responsable d'Aterratge Empresarial de Barceona Activa, Mònica Madrigal. Ha comptat amb la presència del director general d'Innovació, Economia digital i Emprenedoria del govern de Catalunya, Lluís Juncà, la CEO de Barcelona Global, Mercè Conesa, i el president de Tech Barcelona, Miguel Vicente.

La nova llei d’start-ups encaixa amb la línia de Barcelona Activa de promoure l'ecosistema emprenedor amb l'impuls, l'atracció i la retenció de nou talent. Si tens ganes d’emprendre a la ciutat, pots consultar tots els programes i serveis de l’agència.