Publicador de continguts

null El Cibernàrium 22@ celebra la CiberWeek

El Cibernàrium 22@ celebra la CiberWeek

El Cibernàrium 22@ celebra la CiberWeek

L’equipament de Barcelona Activa s’ha convertit en la seu d’una setmana intensiva de formacions digitals per a l’alumnat de l'Institut TIC de Barcelona

Barcelona, 14 de set. 2023

El nou Institut TIC de Barcelona ha obert les portes per primera vegada amb la celebració de la CiberWeek. Entre el 12 i el 15 de setembre, el Cibernàrium 22@ està acollint fins a 48 activitats formatives de l’àmbit digital en diferents eines i tecnologies perquè l’alumnat descobreixi la formació tecnològica gratuïta del Cibernàrium de Barcelona Activa. La setmana suposa l'inici de curs al nou institut, amb més de 600 places d'ensenyament de formació professional de l'àmbit digital.

La CiberWeek s’ha convertit en la primera presa de contacte de l’alumnat amb l’Institut de Tecnologies de la Informació i Comunicació de Barcelona (ITICB), el nou centre educatiu de referència en l’àmbit digital a la ciutat. L’ITICB està ubicat a l’edifici MediaTIC, que també acull el Cibernàrium 22@ de Barcelona Activa, i que està situat al districte del 22@, zona referent per l’ecosistema tecnològic.

Aquesta primera acció neix del conveni entre el Consorci d’Educació de Barcelona i Barcelona Activa, el qual busca enfortir el teixit digital de la ciutat i el seu talent. La proposta de l'agència presenta un recurs de formació continuada i gratuïta per contribuir a l'augment de les competències digitals de l'alumnat. Per això, el Cibernàrium posa a disposició de l'ITICB un seguit d'activitats formatives per complementar els programes acadèmics dels graus.

El curs 2023-24 s’estrena al nou centre educatiu amb cicles formatius de grau mig i superior en especialitats com sistemes microinformàtics, administració de sistemes i desenvolupament d’aplicacions mòbils i web. A més, l’alumnat trobarà oportunitats de realitzar pràctiques en el món empresarial i les empreses podran formar professionals i preparar-los per al món laboral. L’institut s’integra en la Xarxa Be-Pro digital, que consta de 7 centres públics amb oferta de la família professional d’informàtica i comunicacions i més de 3.000 estudiants cada any.