Publicador de continguts

null IT Academy reforça la formació en programació web

IT Academy

IT Academy reforça la formació en programació web

El 76% de les persones que han finalitzat la seva formació a la IT Academy del Cibernàrium han trobat feina al sector TIC

Barcelona, 02 de nov. 2020

El 76% de les persones que han finalitzat la seva formació a la IT Academy han trobat feina al sector TIC, una dada que parla per si sola. És per aquest motiu que des de la direcció de Barcelona Activa s’ha decidit que el 2021 s’ampliaran les places fins a 800.

La formació especialitzada IT Academy de Cibernàrium està adreçada a totes aquelles persones que es vulguin formar en programació web. El període d’inscripció és permanent i s’ofereixen sessions informatives de forma periòdica. 

El model d’èxit d’IT Academy es basa en la col·laboració publicoprivada, essent les empreses un actor actiu dins del programa formatiu: les empreses participen en accions formatives, esdeveniments de networking, pràctiques basades en el learning by doing i altres dinàmiques.

La formació tecnològica com a factor clau per superar el moment actual

El talent és un dels motors principals per a la reactivació econòmica. L’objectiu de Barcelona Activa és formar 3.000 professionals a IT Academy durant els propers cinc anys, per seguir impulsant la competitivitat econòmica i tecnològica de la capital catalana. 

El sector TIC és el que més ocupació està creant a Barcelona, i entre 2012 i 2018 aquesta ha augmentat en més de 20.000 professionals. A més, Barcelona és un dels principals pols d’innovació del sud d’Europa, gràcies a dos dels seus actius rellevants: el talent qualificat i el posicionament de la ciutat.

La tendència creixent pel que fa al sector digital també es manifesta en l’àmbit empresarial. Les empreses TIC han crescut un 49%, i l’economia vinculada a les TIC representa un 8% del PIB de la ciutat. 

Per enfortir la formació tecnològica i cobrir les necessitats d’aquests nous perfils digitals en el mercat, Barcelona Activa va impulsar fa més de 20 anys el Cibernàrium, que ha esdevingut el centre de referència en formació tecnològica i capacitació digital, amb una metodologia formativa orientada a la pràctica, flexible i accessible per a tothom, que compta amb un ampli catàleg de formacions en streaming i online.

Consulta l’evolució i reptes de futur al dossier dels 20 anys del Cibernàrium.