Publicador de continguts

null Estrenem una radiografia del talent de Barcelona

Barcelona Activa crea un mapa interactiu per analitzar la generació, desenvolupament, atracció i retenció del talent a la ciutat

Estrenem una radiografia del talent de Barcelona

Barcelona Activa crea un mapa interactiu per analitzar la generació, desenvolupament, atracció i retenció del talent a la ciutat

Barcelona, 30 de març 2023

Barcelona ja compta amb un nou mapa per conèixer com es comporta el talent de la ciutat. Avui s’ha presentat l’eina interactiva que radiografia els perfils professionals de la ciutat i de la seva àrea metropolitana. L’estrena del web s’ha dut a terme en el marc de la tercera edició de les jornades Barcelona REACT 2023.

El mapa té com a objectiu donar a conèixer de manera sintètica i visual el comportament, les tendències i l’evolució del talent registrat a LinkedIn. La xarxa professional col·labora en el projecte facilitant l’accés i el tractament de fins a 1,8 milions de registres professionals que tenen com a entorn Barcelona i l’àrea metropolitana. Les dades s’extreuen de la plataforma de LinkedIn Talent Insights, que proporciona dades anònimes i agregades.

La nova radiografia interactiva s’estructura en tres eixos: generació, desenvolupament i atracció i retenció del talent. L’eix de generació mostra les formacions escollides pel talent de Barcelona i la contribució dels centres educatius. El de desenvolupament se centra en els coneixements i competències que destaquen a la ciutat, la distribució per sectors econòmics i el creixement i demanda en el mercat de treball. I, per últim, el d’atracció i retenció aborda els fluxos del talent i mostra els moviments de professionals entre ciutats i entre àmbits laborals.

La iniciativa respon a l’estratègia “Barcelona, ciutat de talent” i posiciona Barcelona Activa com l’agència dedicada a la generació, desenvolupament, atracció i fidelització del talent de Barcelona. També respon a les línies establertes pel Barcelona Green Deal, l’agenda econòmica que guia els reptes actuals i del futur econòmic de la ciutat.

Mou-te pels gràfics i descobreix com és el talent de Barcelona entrant al mapa!