Publicador de continguts

null Estrenem un nou web d'Economia Blava

Un vaixell amb una vela amb l'objectiu de Barcelona de potenciar l'Economia Blava

Estrenem un nou web d'Economia Blava

Barcelona Activa presenta una pàgina de referència per impulsar i promoure els sectors blaus com un nou pol econòmic per a la ciutat

Barcelona, 23 de març 2022

Barcelona Activa estrena un nou web sobre l’Economia Blava, un sector estratègic per la ciutat, que representa el 4,3% del PIB de la ciutat i l’1,4% de l’ocupació. La pàgina servirà per donar veu a les més de 1.100 empreses que el componen i pretén potenciar les oportunitats laborals. L’economia blava engloba activitats econòmiques vinculades amb els àmbits aquàtics compatibles amb la conservació dels ecosistemes marins. 

L’objectiu de la mesura de govern se centra en definir l’estratègia d’impuls de l’economia blava a Barcelona. Des de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Barcelona Activa, es marca un full de ruta per implementar a través d’un nou pla econòmic per als pròxims cinc anys. La proposta inclou un conjunt de mesures i projectes per recuperar l’ambició i aprofitar tot el potencial de la ciutat. 

El pla econòmic consta de vuit eixos d’actuació, com establir un nou pol d’activitat econòmica i innovació, l’ocupació i formació blava, la innovació i transferència i el desenvolupament d’aquests sectors. També es pretén fomentar el lligam de l’Economia Blava amb la ciutat i la ciutadania, la conservació i regeneració de l’ecosistema marí, la promoció local i internacional i la governança participativa

Els eixos es complementen amb dos projectes tractors com el Nou Port Olímpic i el Node Formatiu i Tecnològic de la Nàutica, activitats econòmiques de 12 sectors diferents, 13 projectes destacats i 43 mesures. 

Si vols més informació sobre el potencial de l'ecosistema blau a Barcelona, navega pel web d’Economia Blava.