Publicador de continguts

null El BCN Health Booster fa balanç del primer any del programa

El BCN Health Booster fa balanç del primer any del programa

El BCN Health Booster fa balanç del primer any del programa

El congrés internacional de biotecnologia BioSpain ha acollit la presentació del programa d’acceleració d’start-ups i spin-offs del sector de la salut

Barcelona, 27 de set. 2023

La fira BioSpain 2023 s’ha convertit en l’escenari on fer balanç del primer any i mig del BCN Health Booster. Un programa impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, el Parc Científic de Barcelona, Barcelona Activa i Biocat que ha aprofitat la celebració del congrés a Barcelona per organitzar un acte de presentació amb start-ups participants. A la xerrada s’han explicat els principals indicadors de la iniciativa i alguns dels projectes que en formen part han compartit la seva experiència.

El BCN Health Booster es dirigeix a empreses del sector de la salut per potenciar el procés de creixement durant tres anys. Inclou l’accés a un laboratori propi al Parc Científic de Barcelona i també la participació a un programa d'acceleració especialitzat impartit per Biocat.

A la xerrada al BioSpain s’ha analitzat la primera edició del programa, que ha comptat amb 11 start-ups i spin-offs participants: Adaptel, Artificial Nature, Bioliquid, DeepUll Diagnostics, GAT Biosciences, GAT Therapeutics, Mimark, Nuage Therapeutics, Ona Therapeutics, Zymvol i OneChain.

La directora de Biocat, Maria Terrades, s’ha encarregat de presentar els indicadors de la posada en marxa del programa. Durant el primer any d’activitat, els projectes participants van rebre fins a 184 hores de mentoria cadascun. A més, les empreses han crescut en 32 persones treballadores més i han aconseguit 51,2 milions d'euros en rondes d’inversió durant el 2022.

La directora operativa d’Emprenedoria de Barcelona Activa, Montse Basora, també ha volgut remarcar l’aposta de Barcelona Activa per “potenciar el sector biotecnològic”. Per això s’ha posat en marxa el programa, seguint la línia municipal de “diversificar el model econòmic, afavorir el talent científic i tecnològic de la ciutat i impulsar la innovació".

Trobaràs més informació sobre el balanç del BCN Health Booster en aquest enllaç