Publicador de continguts

null L’economia per a la sostenibilitat, clau per al futur de Barcelona

Fotografia de l'acte de presentació del Full de ruta de l'Economia per a la Sostenibilitat a Barcelona 2030.

L’economia per a la sostenibilitat, clau per al futur de Barcelona

L’Ajuntament presenta un full de ruta per traçar una estratègia amb el teixit econòmic i accelerar el camí cap a la transició ecològica amb horitzó 2030

Barcelona, 20 de gen. 2023

Les institucions i governs d’arreu es troben davant del repte d’avançar cap a un canvi de model que promogui la transició ecològica. I l’Ajuntament de Barcelona hi ha donat resposta amb el full de ruta de l’Economia per a la Sostenibilitat a Barcelona 2030. Una nova estratègia que planteja com promoure una economia sostenible en tots els sectors d’activitat de la ciutat.

El full de ruta identifica sis sectors estratègics motors de l’economia verda, blava i circular i claus per a la descarbonització de l’economia: indústria, turisme, construcció i infraestructures, mobilitat i transport, energia i comerç, consum i alimentació. L’aposta municipal busca la transformació cap a un model productiu més sostenible, identificar oportunitats d'ocupació, acompanyar empreses i fomentar nous models de negoci.

L’Ajuntament ha celebrat un acte de presentació del full de ruta a Ca l’Alier, la seu de la innovació urbana municipal. L’esdeveniment s’ha centrat en exposar l’estratègia, impulsada amb la col·laboració de les entitats i del conjunt de l’ecosistema de la ciutat que fan possible tirar-la endavant.

El full de ruta s’integra en l’impuls i promoció de la sostenibilitat dels sectors econòmics en el marc del Barcelona Green Deal i l’agenda econòmica de Barcelona 2030. Actualment, la ciutat compta amb més de 56.000 llocs de treball vinculats a l’economia verda i amb 1.800 organitzacions adherides a la xarxa Barcelona + Sostenible.

Si vols saber més sobre el full de ruta de l’Economia per a la Sostenibilitat a Barcelona 2030, llegeix-lo en aquest enllaç.