Publicador de continguts

null Can Batlló acollirà el nou Bloc4BCN

Punt final a les obres de l’edifici que es convertirà en el major pol de cooperativisme d’Europa i acollirà una seixantena de projectes

Can Batlló acollirà el nou Bloc4BCN

Punt final a les obres de l’edifici que es convertirà en el major pol de cooperativisme d’Europa i acollirà una seixantena de projectes

Barcelona, 24 de gen. 2024

El Bloc4BCN ha fet un pas més per convertir-se en realitat amb la finalització de les obres de rehabilitació i adequació de l’edifici. L’espai, de 4.500 metres quadrats, té l’objectiu de transformar-se en el centre de promoció del Cooperativisme i l’Economia Social i Solidària de Barcelona. El nou projecte públic, cooperatiu i comunitari entrarà en funcionament durant el primer trimestre d’aquest any 2024. 

L’espai acollirà més de 60 projectes empresarials transformadors i forma part de l’objectiu municipal de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030. Hi conviuran iniciatives tecnològiques i digitals, d’atenció i cura de les persones, energia, habitatge, mobilitat, cultura, turisme i tèxtil sostenible, comerç de proximitat i alimentació sostenible i agroecologia. 

A l’edifici també s'hi desenvoluparan diferents serveis de Barcelona Activa, com un espai d’acompanyament a l’economia social i les cooperatives per complementar-se amb les necessitats d’altres recursos del Bloc4BCN. A més, hi haurà la nova antena de proximitat Sants-Montjuïc Activa, amb espais destinats a la inserció i l'orientació laboral i a la defensa dels drets laborals. 

Les obres van començar l’estiu del 2021 i l’Ajuntament de Barcelona hi ha invertit 10,3 milions d’euros per rehabilitar l’antiga nau, que ha cedit a l’Associació Bloc4. Una entitat que compta amb la participació de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’Associació Coòpolis.