Publicador de continguts

null Barcelona potencia un nou model alimentari per a la ciutat

Cartell de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible

Barcelona potencia un nou model alimentari per a la ciutat

L'Ajuntament impulsa la Setmana de l'Alimentació Sostenible per conscienciar la ciutadania en hàbits de consum més responsables

Barcelona, 26 d’oct. 2021

Barcelona acaba de celebrar la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, entre el 14 i el 24 d’octubre. Un projecte impulsat per l’Ajuntament de la ciutat amb l’objectiu de donar a conèixer la importància d’una bona alimentació sostenible i estimular el debat i la reflexió. La iniciativa, en col·laboració amb el PEMB i entitats locals, s’ha centrat en entendre la relació entre els hàbits alimentaris i la salut, la crisi climàtica, els drets socials, la política i la cultura.

Les jornades s’emmarquen en l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que se celebra aquest 2021. Una iniciativa per consolidar projectes per tal de transformar el sistemes alimentari i fer-lo més sostenible, just i saludable. L’esdeveniment ha inclòs xerrades, debats, conferències, espectacles i cicles documentals per reflexionar i debatre sobre temes com el malbaratament i l’aprofitament, l’urbano-ruralitat, la petjada ecològica, l’alimentació i els drets socials i molts altres.

Barcelona Activa també ha col·laborat amb la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible amb la posada en marxa projectes com Impulsem el Que Fas, uns ajuts per a projectes que fomenten el consum responsable i l’alimentació saludable. A més, s’ha impulsat el programa Innofood, que promou la creació d’empreses innovadores del sector alimentari, Match Impulsa, centrat en l’acceleració digital d’organitzacions amb un impacte ambiental responsable, i Activa’t Fent Salut, un pla d’ajuda per a la millora dels hàbits de conducta. 

Si vols més informació sobre Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, consulta aquest enllaç.