Publicador de continguts

null Barcelona enforteix el sector de l'economia blava sostenible

Foto de família de l'acte de balanç de la mesura de govern de l'Economia Blava

Barcelona enforteix el sector de l'economia blava sostenible

L'Ajuntament i els agents de l'ecosistema fan un balanç positiu de les mesures i accions impulsades en el darrer any per enfortir el sector marítim

Barcelona, 30 de set. 2022

Un any després de l’aprovació de la mesura de govern d’impuls de l’Economia Blava, Barcelona continua treballant en un projecte de present i futur per convertir-se en una ciutat més sostenible, equitativa i competitiva. L’aposta per l’economia blava sorgeix en un context d’emergència climàtica, amb la voluntat d’enfortir un sector econòmic estratègic. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha comptat amb la col·laboració d’un ecosistema de més de 70 agents per avançar en l’aplicació de l’estratègia.

Per fer balanç del primer any d’aprovació de la mesura, el 29 de setembre s’ha celebrat un acte per presentar els reptes assolits i concretar els objectius en marxa. Durant els primers 12 mesos d’implementació de l’Estratègia d’Economia Blava, s’ha aconseguit un 81% dels objectius fixats. Per exemple, des de Barcelona Activa s’han engegat projectes de suport a l’emprenedoria del sector a través del programa empresarial de suport a l'economia blava, on s’acceleraran 15 start-ups amb noves oportunitats de negoci.

D’entre els diferents reptes també destaca la captació de grans esdeveniments marítims i esportius a la ciutat, com la Copa Amèrica 2024 a Barcelona, una de les competicions esportives més importants del món. També s’hi suma l’atracció de més organitzacions internacionals a Barcelona, com el World Ocean Council (WOC) i la Cimera d’Oceans Sostenibles (SOS), esdeveniment de referència sobre oceans, economia i sostenibilitat.

Consulta totes les accions estratègiques per impulsar el sector de l’Economia Blava a Barcelona en aquest aquest enllaç.