Publicador de continguts

null Aprèn a crear productes inclusius amb UXLab

Aprèn a crear productes inclusius amb UXLab.

Aprèn a crear productes inclusius amb UXLab

Barcelona Activa celebra el Dia Mundial de l’Accessibilitat amb una activitat per assegurar la usabilitat correcta d’un producte digital

Barcelona, 16 de maig 2023

El proper 18 de maig arriba el Dia Mundial per Promoure la Conscienciació sobre l'Accessibilitat i Barcelona Activa ho celebra amb l’organització d’una masterclass online aquell mateix dia. L’activitat servirà per aprendre a crear productes inclusius per a totes les persones i per assegurar-ne una usabilitat correcta.

En la sessió també es formarà per avaluar l'accessibilitat i la usabilitat correcta i també quins estàndards cal complir de manera equitativa i inclusiva. Per exemple, es parlarà de quins colors utilitzar amb el contrast correcte, no només fer servir el color per donar feedback a les persones usuàries, emprar jerarquies visuals adequades o designar àrees tàctils grans.

Per tant, la jornada se centrarà en treballar l’experiència de persona usuària o user experience, que contempla que el disseny ha de tenir en compte l'ús que li donarà la persona consumidora o clientela. Per avaluar aquests factors, des de Barcelona Activa es va posar en marxa UXLab, el servei per descobrir com percep i interactua una persona usuària amb el teu producte o projecte.

UXLab, situat al Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries, ofereix assessorament i acompanyament a start-ups en la definició, creació i validació de productes i serveis. L’accés funciona a través d’una enquesta de maduresa i, a partir d’aquí, el personal expert en UX traça un itinerari a mida on es treballarà conjuntament múltiples aspectes. L’empresa també podrà rebre el retorn de persones usuàries a través de tècniques quantitatives i qualitatives i gràcies a les eines tecnològiques de l’espai UXLab.

Estàs a punt per fer el pas? Descobreix com funciona el servei a través d’aquest enllaç i accedeix a més informació contactant amb nosaltres per correu a uxlaboratori@barcelonactiva.cat.