Publicador de continguts

null Barcelona Activa contribueix a la reactivació econòmica de Nou Barris

Jornada a Nou Barris

Barcelona Activa contribueix a la reactivació econòmica de Nou Barris

Els propers 3 i 4 de desembre tindran lloc les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, que recolliran reflexions i propostes de l'Ajuntament, entitats i empreses

Barcelona, 30 de nov. 2020

El 3 i 4 de desembre, el districte de Nou Barris celebrarà les jornades “ El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats ”, plantejades com un espai participatiu que reculli les reflexions i propostes dels diferents agents del territori que puguin contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2023.

La trobada serà virtual, donada l’actual situació sanitària, i constarà de tres taules de debat. Hi participaran representants de l’Ajuntament i de Barcelona Activa, que explicaran l’estratègia municipal pel que fa a l’impuls i l’execució de polítiques de promoció econòmica, i d’entitats i d’empreses que exposaran la seva experiència. Una reflexió final guiada permetrà recollir totes les aportacions sobre noves estratègies de reactivació econòmica. 

Així, les jornades volen esdevenir un espai per reflexionar sobre les polítiques públiques que s’estan implementant, definir les oportunitats que generen les sinergies entre el sector privat i públic, incentivar el debat i la creació de noves línies de treball i plantejar propostes d’aliances entre els agents implicats.    

El perquè de les jornades 

L’actual situació derivada de la pandèmia de la covid-19 planteja un nou escenari que té en la crisi econòmica una de les seves cares més visibles. Escenari, però, que també pot esdevenir un nou context generador d’oportunitats i on la necessitat de reinventar-se és fonamental. 

Aquest moment és clau per definir aquestes noves oportunitats i les sinergies i fórmules de col·laboració entre el sector privat i el sector públic que esdevenen fonamentals quan es parla de desenvolupament econòmic local. Nou Barris va patir seriosament l’impacte de la crisi econòmica del 2008 i des de llavors el desenvolupament econòmic del districte ha esdevingut un dels principals reptes.  

Davant d’aquesta situació l’administració creu necessari analitzar, reflexionar i compartir propostes que permetin abordar de diferents maneres les noves realitats econòmiques des d’una mirada local i des de l’òptica del Districte. 

Consulta aquí el programa de les jornades i inscriu-te a través del formulari.