Publicador de continguts

null Neix MatchImpulsa per digitalitzar l'economia social, solidària i col·laborativa de la ciutat

MatchImpulsa

Neix MatchImpulsa per digitalitzar l'economia social, solidària i col·laborativa de la ciutat

El programa, liderat per Barcelona Activa i la UOC, comptarà amb un pressupost de 701.500 euros d'inversió per potenciar la digitalització de l'ESS i un canvi en el model de negoci actual

Barcelona, 07 de maig 2021

Barcelona Activa i la Universitat Oberta de Catalunya posen en marxa el programa MatchImpulsa per fomentar la digitalització de l’economia social i solidària i l’economia col·laborativa. Aquesta eina donarà valor i importància a la creació de plataformes digitals i, a la vegada, permetrà generar una economia més justa i equitativa per la ciutat.

Aquest projecte, impulsat en el marc de la Càtedra Oberta, comptarà amb una inversió de 701.500 euros (el 55% serà aportat per l'Ajuntament de Barcelona) i oferirà plans d'acompanyament, mentoria, suport en el finançament, accions que enforteixin els sectors estratègics de l'economia col·laborativa i suport en la internacionalització dels projectes.

MatchImpulsa engloba tres programes d'assessorament diferenciats:

  • MatchImpulsa 100: dirigit a 100 organitzacions de l’ESS que vulguin madurar la seva estratègia digital i adaptar el seu model d'organització.
  • MatchImpulsa 20: dirigit a 20 empreses o entitats del sector que vulguin dissenyar el seu prototip de plataforma.
  • MatchImpulsa 10:  dirigit als 10 projectes seleccionats que participin en el programa anterior. Aquests rebran mentoria, assessorament i fins a 10.000 euros de finançament per construir la seva plataforma digital o prototip.

A banda d'aquets tres programes, es treballarà per enfortir l’ecosistema del feminisme en l’àmbit digital. Un objectiu que es durà a terme mitjançant la creació de recursos d’empoderament de les dones en l’economia digital.

També, es fomentaran altres àmbits d’actuació com l’agroecologia, mesures d’igualtat i digitalització de les empreses i, la promoció d’espais de col·laboració entre empreses, centres de recerca i universitats.

Si vols més informació sobre el programa, consulta el web