Publicador de continguts

null Barcelona Activa celebra amb èxit una jornada sobre les oportunitats laborals del sector de l'audiovisual

Taula rodona audiovisuals

Barcelona Activa celebra amb èxit una jornada sobre les oportunitats laborals del sector de l'audiovisual

Al llarg del 2021 es duran a terme jornades 'online' per analitzar les tendències de diferents sectors estratègics de la ciutat

Barcelona, 29 de gen. 2021

“El sector audiovisual a Catalunya s'està consolidant sota el marc de la creativitat i la tecnologia, en un escenari cada cop més digital. Barcelona s'està convertint en la capital tecnològica del sud d'Europa”. Amb aquestes paraules del Clúster Manager del Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, Eduard Gil, arrencava aquest dimecres la jornada sobre les tendències i oportunitats del sector de l’audiovisual, que es va celebrar online i en la qual van participar més de 100 usuaris i usuàries en directe. 

L’objectiu de la sessió era analitzar els perfils professionals que més busquen les empreses i les tendències actuals del sector de l’audiovisual. De fet, actualment a Catalunya hi ha més de 1.100 empreses que formen part de la indústria audiovisual i donen feina a més de 26.600 persones.

La HR Manager del Grup Lavínia, Elena Estévez, confirmava a la segona ponència inaugural que la crisi de la Covid-19 ha provocat un augment del consum audiovisual en línia, generant la necessitat constant de nous continguts. Aquests nous hàbits de consum han provocat que les demandes de les empreses estiguin canviant, apostant ara per perfils més tècnics i especialitzats en competències tecnològiques, és a dir, que dominin aquest nou entorn digital i les seves eines.

En aquesta mateixa línia, els experts i les expertes que van participar a la taula rodona apuntaven especialment a la necessitat d’incorporar programadors i programadores web i perfils de màrqueting cinematogràfic, en un mercat que és cada cop més exigent i en el qual la cooperació internacional exigeix la capacitat de parlar un nivell d’anglès professional.

Al final de la jornada va tenir lloc una dinàmica sessió de networking, on diversos participants es van animar a fer un elevator pitch per donar-se a conèixer davant les empreses, en un espai virtual d’interacció i connexió molt útil per crear noves sinergies professionals. Pots recuperar aquest fil de Twitter per reviure la jornada.

Més jornades sectorials en els propers mesos

Al llarg de l’any 2021, Barcelona Activa ha dissenyat un itinerari de jornades sectorials per analitzar en detall el mercat laboral de diferents sectors estratègics de la ciutat. Les jornades que se celebraran pròximament estaran relacionades amb la silver economy, el comerç, les indústries creatives, els esports, l’economia digital, la logística, l’economia verda i el disseny.