Publicador de continguts

null L’Ajuntament de Barcelona impulsa el REC amb una campanya de bonificacions per al comerç de proximitat de l’Eix Besòs

REC moneda ciutadana

L’Ajuntament de Barcelona impulsa el REC amb una campanya de bonificacions per al comerç de proximitat de l’Eix Besòs

La campanya LI TOCA AL BARRI, que bonifica les compres amb un 15%, busca revitalitzar el comerç local i afavorir que els diners circulin i es quedin al territori

Barcelona, 27 de nov. 2020

Avui, 27 de novembre, ha començat la campanya de bonificacions ‘LI TOCA AL BARRI, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació NOVACT que té com a objectiu principal revitalitzar i reforçar el comerç de proximitat i els mercats municipals dels 10 barris que formen l’Eix Besòs*, donant alhora suport als veïns i veïnes que han vist minvat el seu poder adquisitiu. La campanya s'estendrà fins al 31 de juliol de 2021 o fins a l’esgotament de les bonificacions.

Impulsada per Barcelona Activa i el Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona, la campanya també pretén contribuir a la transformació digital del comerç de proximitat i fomentar un major sentiment de pertinença als 10 barris dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí que entren en la campanya.

S’ha destinat una partida de 100.000 euros per bonificar amb un 15% les compres fetes amb la moneda ciutadana, i així dinamitzar l’economia local. Per poder participar en la campanya, les persones han de descarregar l’aplicació mòbil del REC a través d’Apple Store o Google Play, registrar-se com a particulars i fer un canvi inicial d’un mínim de 10 euros a 10 RECS. Llavors, es crearà el compte LI TOCA AL BARRI, on s’acumularà el 15% que es rebi per cada compra, que podran gastar en les compres següents.

Per a la persona consumidora, és una forma de pagament segura, instantània i sense costos. Per a la persona comerciant, augmenta la facturació: els RECS només circulen entre els comerços del territori adherits a la xarxa, i a través de l’aplicació poden donar a conèixer els seus comerços.

Cooperació i coordinació per afrontar els reptes del futur

LI TOCA AL BARRI és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació NOVACT, que compta amb la participació de Barcelona Activa, Pla de Barris i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Política Alimentària.

La campanya LI TOCA AL BARRI és una de les accions que es treballen en l'àmbit de l'activitat econòmica dins el Pla de Barris de Barcelona, i dona continuïtat a la creació de la moneda ciutadana REC en el mateix àmbit geogràfic en el marc del projecte europeu BMINCOME, que es va implementar entre setembre de 2018 i novembre de 2019.

El juliol del 2020 el consorci Generalised Merits (GMeRitS), del qual en forma part la moneda ciutadana REC, va guanyar el premi EIC Prize on Blockchains for Social Good, que atorga la Enhanced European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea.

*Els 10 barris de l’Eix Besòs són: Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, les Roquetes, la Trinitat Nova, la Trinitat Vella, Baró de Viver, el Bon Pastor, la Verneda i la Pau, i el Besòs i el Maresme.