Publicador de continguts

null Arranca un cicle de jornades virtuals per debatre sobre el lideratge de les dones en els sectors estratègics 

Jornades virtuals lideratge femeni

Arranca un cicle de jornades virtuals per debatre sobre el lideratge de les dones en els sectors estratègics 

Al llarg de 7 jornades es posaran sobre la taula els reptes i oportunitats de l’actual context econòmic 

Barcelona, 21 de gen. 2021

Aquest dimecres, 20 de gener, ha arrencat el cicle de jornades virtuals Lideratge femení en sectors econòmics estratègics durant la pandèmia i continuarà al llarg d’aquest primer trimestre del 2021. Al llarg de les següents sis sessions, que es duran a terme en format virtual, s’analitzaran en detalls els sectors més afectats per la pandèmia: comerç, turisme, economia digital i tecnologia, cures i serveis a les persones, salut i alimentació i indústries culturals i creatives. 

En aquesta primera sessió, titulada ‘Les dones als sectors econòmics de Barcelona en l'era Covid’, s’ha posat de manifest el fet que la pandèmia ha colpejat fortament l’economia de la ciutat, i entre els col·lectius que s’han vist més afectats, hi trobem el de les dones, que ja presentava rellevants desigualtats socials i de gènere des de molt abans dels inicis de la crisi sanitària.  

En paraules del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni: “un dels reptes de futur és lluitar contra les desigualtats salarials i de gènere del mercat de treball, i per fer-ho és absolutament necessari impulsar el talent de les dones”. En aquest sentit, ha confirmat que ja s’estan implementant polítiques de reactivació per oferir formació en sectors estratègics a través de la IT Academy i el programa Lidera.    

I és que mentre que en el context actual sectors com el comerç i el turisme s’han vist dràsticament afectats per la pandèmia, les TIC han seguit augmentat els llocs de treball, fomentant així que la incorporació de les dones en aquest sector es converteixi en un repte fonamental d’ara endavant. Paral·lelament, el sector Salut i bio manté l’ocupació estable i es preveu que la valoració social de feines de cura i salut augmenti en un futur molt proper.