Publicador de continguts

null Un 8M carregat d’activitats per la igualtat

Un 8M carregat d’activitats per la igualtat.

Un 8M carregat d’activitats per la igualtat

Barcelona Activa commemora el Dia Internacional de les Dones amb l’organització d’actes i tallers per consolidar la igualtat de gènere

Barcelona, 23 de febr. 2023

S’apropa el 8 de març i Barcelona Activa ha organitzat diversos actes i tallers per la jornada i pels dies anteriors. En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’agència impulsa activitats per potenciar la igualtat de gènere en tots els àmbits, des de la tecnologia fins a la inversió i el mercat laboral.

A continuació trobaràs totes les activitats que organitza Barcelona Activa en el marc del 8M:

Taula rodona sobre Intel·ligència Artificial (IA) i dades enfocada a entendre el boom del ChatGPT, els límits ètics, la utilitat que té i els biaixos de gènere que integra.

10 biblioteques de Barcelona acullen activitats per a nenes i nens entre 9 a 12 anys per presentar dones científiques i els seus descobriments.

Obrim l'Ateneu de Fabricació del Parc Tecnològic per fer una jornada de preparació de cartelleria i missatges per al 8M utilitzant maquinària de fabricació digital (estampació tèxtil amb vinil i tall làser). Inscriu-te enviant un correu a afparctecnologic@barcelonactiva.cat.

Acte sobre dones i finançament enfocat a potenciar que hi hagi més dones inversores, en el qual es donarà a conèixer un nou model d’inversió de dones per a dones. A la sessió de la tarda organitzem, amb WA4STEAM, el Women Pitch Competition. Comptarà amb una composició floral realitzada per l’alumnat de l'especialitat Decorador/a en art floral del Taller d’Oficis Barcelona per la Natura.

Sessió grupal d'acompanyament en el procés d'orientació i recerca de feina, que permet comprendre quines són les principals barreres a les que fem front les dones en l'àmbit ocupacional. 

Jornada en què dones que han superat els estereotips de gènere en l’àmbit professional expliquen l’experiència de treballar en sectors masculinitzats. Es presentaran les dades de l’informe 'Les dones al mercat de treball', el qual analitza l'activitat de l'any 2022. 

Activitat on es treballaran els valors dels lideratges enfocats a la transformació social i econòmica, i les potencialitats que aporta la diversitat de lideratges, des d'una perspectiva de gènere, raça o classe. 

  • 13 de març: Presentació del programa de Mentoring Dones, organitzat per IT Academy de Barcelona Activa i NTT Data.

Nou programa de mentoring per a dones que han finalitzat una especialització a IT Academy i es troben en una fase de cerca de feina, amb l’objectiu de potenciar-ne la inserció laboral.

Barcelona Activa continua treballant per acompanyar les dones treballadores, emprenedores i empresàries que necessitin assessorament, recursos per reforçar la seva trajectòria professional a través de Lidera. El programa és un entorn de suport i networking per a emprenedores, directives i professionals a través d’iniciatives per millorar les capacitats i el foment de l’autolideratge, entre d’altres.

Si vols més informació, la pots trobar en aquest enllaç.