Publicador de continguts

null Barcelona Activa se suma a la lluita contra les violències masclistes

Cartell de l'acte 'L'Assetjament sexual per raó de sexe al món laboral és violència masclista'

Barcelona Activa se suma a la lluita contra les violències masclistes

L'Ajuntament i l'agència commemoren el 25 de novembre el Dia internacional Contra les Violències Masclistes amb actes i tallers

Barcelona, 24 de nov. 2022

Barcelona Activa s’uneix a la jornada de reivindicacions contra les violències masclistes. L’agència, a través de l’Ajuntament de Barcelona i d’activitats pròpies, se suma a les commemoracions i als actes emmarcats en el Dia internacional Contra les Violències Masclistes del proper 25 de novembre.

Durant la jornada, Barcelona Activa i l’Ajuntament col·laboraran en l'acte organitzat pel sindicat UGT sota el títol 'L'Assetjament sexual per raó de sexe al món laboral és violència masclista'. En la trobada hi participaran representants públics com la comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques Contra la Precarietat, Raquel Gil; la Secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda; i el secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros.

Amb l’objectiu de denunciar les desigualtats i les violències que pateixen les dones en l’àmbit laboral, en els últims dies Barcelona Activa també ha publicat 'Tancar les bretxes de gènere als sectors estratègic a la ciutat de Barcelona'. Un informe que exposa, per exemple, que les dones només representen el 17,2% en els Consells d’Administració de les empreses catalanes de més de 250 treballadors i treballadores. També explica que la bretxa salarial a Barcelona se situa per sobre de la mitjana europea (13% l’any 2020), tot i que lleugerament per sota de la resta d’Espanya (18,4%).

En el marc del 25-N, Barcelona Activa també treballa per la igualtat de gènere a través d’altres activitats com la formació STOP! als assetjaments sexuals a les organitzacions. A més, de forma habitual, l’agència impulsa el programa LIDERA, que acompanya dones treballadores, directives i empresàries perquè orientin el futur professional propi i assoleixin els objectius.