Publicador de continguts

null Barcelona Activa se suma a la digitalització del comerç de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un conjunt de mesures per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració a la ciutat

Barcelona Activa se suma a la digitalització del comerç de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un conjunt de mesures per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració a la ciutat

Barcelona, 16 de juny 2020

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un conjunt de mesures per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració a la ciutat, amb l'objectiu de donar una resposta eficaç a les necessitats dels establiments perquè puguin avançar en la digitalització seguint els passos adequats.

Barcelona Activa i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum se sumen a la iniciativa amb la creació d'un suport tècnic especialitzat per ajudar a les petites empreses i persones autònomes a elaborar un pla de digitalització personalitzat.

El consistori ha aprovat una línia de subvencions de 500.000 euros per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració de barri. La línia serà, a més, ampliable en cas que el nombre de sol·licituds ho requereixi. Es podrà sol·licitar a partir del 22 de juliol, i la quantia de la subvenció serà del 50% del cost de projecte amb un màxim de 7.500 euros per sol·licitud. El paquet de mesures també inclou suport directe amb assessorament per a la renovació tecnològica i formació en streaming, per reforçar les competències digitals.

Formació online per a persones propietàries i treballadores dels establiments

El Cibernàrium de Barcelona Activa ha posat en marxa 52 cursos online amb un nombre potencial de 52.000 destinataris, on els i les professionals del comerç i la restauració podran adquirir nous coneixements i formació de diferents nivells.

Els usuaris podran trobar formació per la digitalització dels negocis, gestió interna, creació de webs, com atreure visites al web, màrqueting a Internet, comunicació en xarxes socials, publicitat en xarxes socials, publicitat a Internet, fidelització de la clientela i comerç electrònic. Tots els cursos es poden consultar al següent enllaç.

Plans de Digitalització Personalitzats

L'Ajuntament ha creat també un servei d'assessorament i suport tècnic especialitzat per acompanyar les petites empreses i les persones autònomes en el disseny i implementació del seu propi Pla de Digitalització personalitzat. El procés d'acompanyament està destinat a les empreses amb domicili social a l'àrea metropolitana de Barcelona, i amb una plantilla màxima de 10 treballadors.

El Servei per la realització dels Plans de Digitalització es pot sol·licitar ja a través de l'Oficina d'Atenció a les Empreses, a la qual es pot accedir fent clic aquí.