Publicador de continguts

null Barcelona Acccelera, una inversió en sis fons de capital risc per impulsar empreses innovadores a la ciutat

La ciutat de Barcelona.

Barcelona Accelera, una inversió en sis fons de capital risc per impulsar empreses innovadores a la ciutat

A través de Barcelona Activa, l’Ajuntament de Barcelona aporta 10 milions d’euros amb la finalitat de promoure sectors estratègics del Barcelona Green Deal

Barcelona, 02 de des. 2022

El projecte Barcelona Accelera va presentar el seu balanç de resultats al Tech Spirit Barcelona. Una iniciativa, amb la inversió de l’Ajuntament de Barcelona, que fomenta l’impuls d’empreses innovadores i preservació de la competitivitat amb 10 milions d’euros en 6 fons de capital risc privats que gestionen més de 400 milions d’euros. 

Fins ara, s’ha invertit en un total de 91 empreses: 53 es troben a Barcelona, les quals ocupen més de 3.000 llocs de treball i que han rebut una inversió de 89 milions d’euros. D’aquestes, un total de 14 entitats es troben liderades per dones i els hi corresponen 31 milions d’euros del total invertit a la ciutat. 

Els objectius d’aquest programa són multiplicar la inversió municipal a Barcelona, igualar la inversió en empreses liderades per dones o amb presència a l’equip directiu, així com invertir en sectors estratègics recollits en el pla Barcelona Green Deal: economia digital, indústries creatives, economia verda, indústria 4.0, salut i bio, esport i sport tech, alimentació i food tech, i economia blava.

Si vols conèixer tota la informació sobre el programa Barcelona Accelera, consulta aquest enllaç.