Publicador de continguts

null En marxa el nou projecte ‘Barcelona Accelera’ per impulsar projectes emprenedors  

La ciutat de Barcelona

En marxa el nou projecte ‘Barcelona Accelera’ per impulsar projectes emprenedors  

L’Ajuntament invertirà 10 milions d’euros a sis fons de capital risc per impulsar start-ups de l’àrea de Barcelona

Barcelona, 17 de nov. 2020

 L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d’euros a sis fons de capital risc privats amb la finalitat d’impulsar les start-ups innovadores de l’àrea de Barcelona i preservar la competitivitat de l’ecosistema emprenedor i digital en el context actual.

Aquesta iniciativa, ‘Barcelona Accelera’, s’emmarca en la mesura municipal ‘Barcelona capital digital i emprenedora’ per acompanyar el creixement de projectes innovadors i start-ups i accelerar la recuperació econòmica de la ciutat.  Un dels objectius és triplicar, com a mínim, aquests 10 milions a través dels fons o societats de capital risc amb inversions destinades a empreses emergents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i fer créixer l’economia en un moment crític.

Les start-ups són un actor clau per la innovació, l’atracció de talent, les inversions estrangeres i el posicionament de la ciutat de Barcelona, com a capital digital i emprenedora. A Catalunya hi ha més de 1.500 start-ups que generen llocs de feina per a més de 16.900 persones, i en els darrers 5 anys, les start-ups de l’ecosistema català han atret pràcticament 2.800 milions d’euros d’inversió privada. 

Aquestes empreses emergents que podran optar a rebre finançament han de reunir unes certes condicions: tenir la seva seu a l'àrea de Barcelona, ser preferentment liderades per dones o amb la presència de dones a l’equip directiu i formar part dels sectors estratègics definits en el Barcelona Green Deal: economia digital, indústries creatives, economia verda, indústria 4.0, salut i bio, esport i sport tech, alimentació i food tech i economia blava. 

En l'àmbit municipal, l'Ajuntament de Barcelona és pioner amb la inversió en fons. El 2000 ja es va posar en marxa la societat Barcelona Emprèn, i l'any 2009 va participar en el fons Nauta III de la gestora Nauta Capital.