Publicador de continguts

null L'Estratègia Espanya Nació Emprenedora s'ha presentat a Barcelona

El pla inclou 50 mesures especifiques de suport al talent del país i l'emprenedoria innovadora

L'Estratègia Espanya Nació Emprenedora s'ha presentat a Barcelona

El pla inclou 50 mesures especifiques de suport al talent del país i l'emprenedoria innovadora

Barcelona, 17 de febr. 2021

Barcelona ha acollit aquest dimecres la presentació de l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora, un conjunt de 50 mesures clau per a l’impuls del talent i l’emprenedoria a l’Estat espanyol amb l’objectiu de modernitzar el sistema productiu, fomentar l’ocupació de qualitat i construir noves polítiques de país més productives, resilients i inclusives.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat la importància de posar en marxa aquesta iniciativa i el seu impacte: “Tenim una gran oportunitat per canviar les nostres polítiques estratègiques i transformar el nostre model econòmic. El sector de la tecnologia, la digitalització i la innovació seran un motor econòmic essencial per construir el futur”.

El repte és que l’any 2030 l’emprenedoria innovadora a l’Estat espanyol sigui l’epicentre d’un nou model econòmic de país. En aquest sentit, l’estratègia passa per aconseguir més inversió; desenvolupar, atraure i retenir talent; impulsar noves iniciatives i promoure l’emprenedoria des del sector públic.

En paraules de l’alt comissionat d’Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, “la missió de l’estratègia és convertir l’emprenedoria innovadora en el focus d’un nou model econòmic més potent i modern”. I és que Espanya és l’únic país d’Europa que té dues ciutats, Madrid i Barcelona, dins el rànquing de les millors ciutats per emprendre.

De fet, Barcelona també té una estratègia per fomentar el talent a la ciutat i a través de Barcelona Activa està duent a terme mesures per impulsar i reactivar l’ecosistema emprenedor com ara Barcelona Accelera, que es concreta en una aportació de 10 milions d’euros en 6 fons de capital risc amb l’objectiu de multiplicar la inversió en projectes emprenedors estratègics.

Si vols conèixer tots els serveis per a l’emprenedoria que Barcelona Activa posa a l’abast de la ciutadania, fes clic aquí.