Publicador de continguts

null Barcelona invertirà 672 milions d'euros per impulsar la reactivació de la ciutat a mitjà i llarg termini

Barcelona Green Deal

Barcelona invertirà 672 milions d'euros per impulsar la reactivació de la ciutat a mitjà i llarg termini

L'estratègia 'Barcelona Green Deal' suposarà una gran inversió econòmica, entre el 2020 i el 2023, per crear una ciutat competitiva, equitativa i sostenible

Barcelona, 05 de maig 2021

L'Ajuntament de Barcelona impulsa el 'Barcelona Green Deal' per consolidar la ciutat com a capital digital i convertir-la en referent de l’economia verda i blava, l’sportech i la indústria creativa. Es tracta d'una estratègia amb la qual s'invertiran 672 milions d'euros durant un termini de tres anys, per reactivar i desenvolupar una economia inclusiva que doni resposta als reptes actuals i de futur de la ciutat.

La reactivació econòmica de la ciutat es durà a terme a través de 66 accions específiques i prioritzarà l’impuls de set sectors estratègics que s’identifiquen: el digital, el creatiu, l'economia de proximitat, l'economia del visitant, la indústria 4.0, l'àmbit de salut i bio, i l'economia verda i circular.

El ‘Barcelona Green Deal’ segueix un full de ruta conformat per 10 objectius:

1. Ser la capital digital i tecnològica d'Europa: El sector TIC representa el 5,5% dels llocs de treball a la ciutat. Per impulsar-lo, ja s’estan duent a terme accions relacionades amb la formació de professionals digitals a través d’IT Academy i Reskilling Activa, així com el desenvolupament de plans de digitalització empresarial.  

2. Ser un hub de referència pel talent nacional i internacional: Amb l’objectiu d’acollir i retenir el talent, s’activaran polítiques que generin i promoguin un cicle del talent viu.

3. Protegir l'estabilitat i la seguretat de l'economia de proximitat: Alguna de les mesures que s’estan activant és l’estratègia de compra de locals en planta baixa, que seran accessibles per aquelles persones que vulguin desenvolupar un negoci.

4. Transformar el model turístic cap al valor i la sostenibilitat: Aquest objectiu passa per la gestió responsable dels diversos fluxos de visitants que té la ciutat.

5. Ampliar la presència de Barcelona internacionalment: Globalitzar Barcelona i expandir els seus valors de forma internacional mitjançant l'impuls de la marca Barcelona i la promoció econòmica.

6. Ser la ciutat líder en emprenedoria i innovació: Amb el Pla Barcelona Fàcil s’aconseguirà una reducció dels tràmits i barreres per a l’activitat econòmica perquè les persones emprenedores puguin desenvolupar la seva idea de negoci. A més, s’impulsarà la creació de nous hubs per afavorir el creixement d’start-ups, especialment les vinculades als sectors estratègics.

7. Garantir l'ocupació de qualitat: Assegurar unes condicions de vida dignes per a tothom amb la promoció de llocs de treball de qualitat, equitatius i accessibles. Els ajuts a la contractació o l'assessorament per a la recerca de feina, són algunes de les accions que ja s’estan duent a terme.

8. Fer créixer i enfortir el teixit d'empreses i iniciatives de l'ESS: Definir una economia social i solidària que aporti democràcia econòmica, inclusió, equitat i sostenibilitat a la ciutat.

9. Fomentar l'economia circular i la transició ecològica: Plantejar alternatives per evitar que l'emergència climàtica generi noves desigualtats amb accions i acords estratègics per a una economia sostenible.

10. Ser la ciutat de referència per nous pols d'activitat econòmica: Impulsant polígons industrials. la creació de clústers d'economia blava i indústries creatives, i la incursió d'estratègies per reeconomitzar el centre de la ciutat.

Si vols més informació sobre el 'Barcelona Green Deal', pots consultar el document complet en aquest enllaç.