saltar navegació

Menú principal

Línies d'activitat/Empreses

Suport i acompanyament a les empreses

Des de Barcelona Activa donem suport a les empreses de la ciutat de Barcelona per millorar la seva competitivitat, impulsem les relacions amb les empreses tractores de la ciutat i desenvolupem serveis pel teixit empresarial que fomentin la generació de riquesa i ocupació


Impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, l'Oficina d'Atenció a les Empreses(OAE) neix per millorar la competitivitat econòmica i el teixit empresarial de Barcelona, així com per facilitar el procés d'aterratge de noves empreses. Aquest nou equipament de ciutat s'ubica en l'Edifici MediaTIC, un espai que aglutina un conjunt de serveis i recursos de valor afegit, on s'hi pot rebre informació i assessorament personalitzat, realitzar tràmits empresarials i municipals, participar en alguns dels programes de creixement empresarial o en les activitats de formació i networking que s'organitzen.


Els serveis que ofereix l'OAE són: 

1. Constitució d'empreses.Servei d'informació, assessorament i tramitació telemàtica per constituir societats mercantils (societats limitades) i altes d'empresaris individuals (autònoms/es).
2. Informació i tràmits municipals. Acompanyament a través dels principals tràmits necessaris per desenvolupar una activitat econòmica a Barcelona, per exemple relacionats amb obres, via pública o llicències d'activitat.
3. Finançament. Servei de suport en la recerca de finançament a través d'un equip expert que treballa conjuntament amb l'empresa en el diagnòstic i la definició del millor itinerari a seguir segons les seves necessitats específiques, i que dóna suport en tot el procés de tramitació i assoliment.
4. Assessorament empresarial.  Servei personalitzat i expert per diagnosticar i definir accions de millora per persones autònomes, comerços, pimes i empreses, així com entitats del Tercer Sector. A l'OAE reforcem l'atenció a empreses de l'àmbit de l'economia social i solidària amb eines i recursos per enfortir-les i consolidar-les.
5. Cerca de treballadors/es.  Servei de suport per cobrir les necessitats de personal de les empreses.
6. Transmissió empresarial. Servei d'acompanyament en el procés de transmissió d'empreses i pimes, tant a les persones que volen cedir el seu negoci com a potencials empresaris/es que vulguin donar-hi continuïtat.
7. Internacionalització i tràmits de comerç exterior.  Servei de diagnosi i primer assessorament adreçat a empreses i pimes en procés d'internacionalització, per resoldre consultes sobre comerç exterior i rebre orientació sobre negocis internacionals. 
8. Innovació. Programes i activitats de formació per fomentar la innovació a les empreses i pimes, i per facilitar l'accés a finançament en el marc de programes europeus.  
9. Localització i aterratge empresarial. Servei d'informació i assessorament en la recerca d'espais per a empreses i pimes amb projectes d'expansió a Barcelona i l'àrea metropolitana.
10. Espai Barcelona. Tota la informació econòmica de la ciutat en un innovador espai audiovisual on també podràs fer reunions corporatives i atendre visites. 

També es compta amb el Parc Tecnològic, ubicat al Districte de Nou Barris, el primer espai municipal per al prototipatge industrial. Més de 10.000 m2 d'infraestructures d'innovació i tecnologia per al desenvolupament de les empreses de l'àmbit de l'enginyeria i la indústria. El seu objectiu és contribuir, de manera personalitzada i permanent, al desenvolupament de la indústria. 

Tota la informació al web bcn.cat/empreses 


  • Facilitar el futur d'empreses de recent creació tot generant xarxes de cooperació i contribuint al seu creixement

Incubadora d'Empreses Glòries. Llacuna 162-164. 08018. Tel. 93 401 96 66. Com arribar-hi.

Parc Tecnològic. Marie Curie, s/n. 08042 Barcelona. Tel. 93 291 77 77. Com arribar-hi.