saltar navegació

Menú principal

més...

Inici » Què és Barcelona Activa

30 anys de Barcelona Activa

Barcelona Activa: una institució que forma part de l'ànima de la ciutat

Fa 30 anys que l'Ajuntament de Barcelona va crear Barcelona Activa, una agència pionera que tenia i té com a objectiu impulsar l'activitat emprenedora i fomentar l'ocupació a la ciutat.

Després de tres dècades, l'agència econòmica municipal de la ciutat ha acompanyat més de 600.000 persones a completar els seus propòsits professionals, ha ajudat a crear 22.300 empreses -amb una mitjana de 3 empreses per dia-,  ha impulsat i acollit més de 1.021 projectes empresarials a la xarxa d'incubadores i el Parc Tecnològic, ha posat en marxa l'Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores per impulsar la presència de les dones al món empresarial contribuir a trencar el sostre de vidre, i ha dissenyat una oferta específica per a persones emprenedores i entitats del món de l'Economia Social i Solidària.

video1-30anys

 

Per commemorar els 30 anys de Barcelona Activa s'han realitzat diferents actes i activitats, entre els que destaca el cicle de conferències Reflexions per una nova política econòmica local, per dialogar sobre les transformacions socials que han impactat en l'economia i la ciutadania de Barcelona. L'encarregat d'inaugurar el cicle va ser Guy Standing, creador del concepte de la nova classe social de la precarietat i defensor de la necessitat de garantir la renda bàsica universal. També en va participar Mark Weisbrot, per reflexionar sobre la crisi econòmica i la fallida dels experts, Loretta Napoleoni per parlar de l'economia del terror i el finançament del terrorisme, i el va tancar el filòsof francès Bernard Stiegler, debatent sobre la societat de l'automatització. A més, per tancar l'aniversari, es va celebrar a l'Auditori de Barcelona un acte de cloenda amb les persones treballadores de Barcelona Activa i les entitats col·laboradores per fer balanç i posar en relleu la tasca feta, i desgranar els reptes de futur. Pots veure un resum de l'any, i de l'acte de cloenda en els següents vídeos:

video2-30anys       video3-30anys

 

Amb una xarxa d'11 equipaments i més de 50 punts de proximitat repartits per tota la ciutat, avui Barcelona Activa contribueix, sobre tot, a millorar l'activitat econòmica, la igualtat d'oportunitats i el progrés social als diferents barris de Barcelona.  

30 anys són molts, però encara hi ha molta feina per fer. Barcelona Activa seguirà treballant per aconseguir una economia més social, sostenible, equilibrada i local, que respongui a un model més just de creació, manteniment i repartiment de l'ocupació. Una economia que tingui en compte a les persones, i estigui dirigida, no només al benefici empresarial, sinó que també incorpori el retorn social i ambiental, per fer de Barcelona una ciutat innovadora, avantguardista, sostenible, justa i respectuosa.

Barcelona Activa des del seu punt de vista:

Testimonial1       Testimonial2

           Isvy Kelison                                                                                            Fernanda González

           Participant de la Casa D'Oficis de l'Espectacle en Viu                                   Mentora d'Emprenedoria