saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

B·Crèdits, microcrèdits de 12.500€ per reactivar el teu negoci

Els préstecs són de 12.500 euros, quantitat fixa per retornar en cinc anys, amb el primer any de carència i amb un tipus d¿interès variable (Euríbor a dotze mesos +1,85%).

Barcelona, 05 d'octubre 2020

L¿Institut Català de Finances (ICF), la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya (Avalis SGR) i l¿Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, llancen B-Crèdits, una linia de prestects amb un miler de microcrèdits de 12.500 euros per donar suport a les micropimes i persones treballadores autònomes de la ciutat afectades econòmicament per la COVID-19.

Els préstecs són de 12.500 euros, quantitat fixa per retornar en cinc anys, amb el primer any de carència i amb un tipus d¿interès variable (Euríbor a dotze mesos +1,85%). 

Quines són les condicions per demanar els préstecs?

Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, que comptarà amb una aportació de dos milions d'euros de l'Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se com a socis d¿Avalis mitjançant la subscripció d'una participació de 200 euros.

Aquestes condicions seran vàlides fins al 31 de desembre de 2020, i es revisaran a partir del 2021 per a aplicar les condicions de mercat que en aquest moment apliquin Avalis i l'ICF a aquesta mena d'operacions.

Aquesta línia de microcrèdits forma part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), creat a l'inici de la pandèmia per a reactivar l'economia de la ciutat. Els crèdits es poden demanar des de dilluns 5 d'octubre.

Dins d¿aquests plans estratègics també es troba el servei de reactivació empresarial Rethinking, impulsat per Barcelona Activa, per donar suport a les persones treballadores autònomes, comerços, start-ups, petites i mitjanes empreses i organitzacions de l¿ESS que necessitin assessorament per tornar a impulsar l¿activitat econòmica en el context post COVID-19.