saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Pla de xoc per impulsar l'ocupació de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat un pla d'impuls de l'ocupació a la ciutat amb l'objectiu fer front a les conseqüències provocades per de la pandèmia.

Barcelona, 07 de setembre 2020

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat un pla d'impuls de l'ocupació a la ciutat amb l'objectiu fer front a les conseqüències provocades per de la pandèmia. La missió és protegir el treball i fomentar els llocs de de treball de qualitat, amb immediatesa i com a mesura extraordinària. El Govern municipal hi ha destinat fins a 6 milions d¿euros, i ha estat dissenyat amb una visió amplia a curt i llarg termini.

El pla s'integra dins les mesures del Govern i es dirigeix especialment als col·lectius més vulnerables que més han patit l'impacte de les conseqüències de la crisis: les persones joves, les dones, i les persones amb estudis bàsics o dels sector serveis. 

Les mesures i les polítiques del pla es treballaran en diferents línies i fulls de ruta: des de la formació i la digitalització fins a proporcionar recursos a les empreses perquè puguin fer contractacions. Totes aquestes línies de treball seguiran actives pel 2021, per tal de consolidar els objectius establerts en relació a la reducció de l¿atur. 

Barcelona Activa participa amb la posada en marxa de diferents programes:

  • Ajuts a la contractació amb subvencions per a nous contractes que tinguin una durada mínima de 6 mesos.

  • Accions formatives professionals online en sectors d'alta demanda: Indústria i energia, Salut i cures, Logística, Informàtica i comunicació, Comerç, Màrqueting, Edificació i Obra civil.

  • Pla de xoc juvenil: paquet de mesures per ajudar a la població jove a inserir-se al mercat laboral.

  • Contractació de persones en situació d'atur i amb especials dificultats, per part de l'administració pública.

  • Celebració d'una fira conjunta BIZBARCELONA i Saló de l'Ocupació (21-23 de setembre)

  • Activació de diferents projectes que reactivin l'economia de proximitat dels barris, amb ajuts de fins al 80% de subvenció, com el programa Impulsem el que fas.

També es contemplen les oportunitats de creixement de diversos sectors estratègics, la formació amb noves eines, i altres recursos municipals destinats a enriquir el teixit productiu de la ciutat.