saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa, pionera en l'aplicació de la tecnologia blockchain

Barcelona Activa s'ha convertit en la primera entitat pública de Catalunya en aplicar blockchain en la validació de les competències digitals.

Barcelona, 04 de setembre 2020

Barcelona Activa s'ha convertit en la¿primera entitat pública de Catalunya en aplicar blockchain en la validació de les competències digitals.

L'objectiu és garantir a les empreses la contractació de personal qualificat amb total seguretat i transparència, evitant qualsevol tipus de falsificació de titulacions, certificats o mèrits.

Amb aquesta iniciativa, impulsada amb¿l¿start-up barcelonina Votuin, l entitat ratifica la¿validesa i veracitat dels perfils professionals que s han format a través de la institució i dota de valor afegit a la seva oferta formativa.

El projecte s'alinea amb els objectius de Barcelona Activa d'impulsar els ecosistemes emprenedors, promoure les start-ups que treballen amb tecnologies emergents i potenciar els mecanismes de col·laboració publicoprivada en la transferència de coneixement.

En un mercat cada vegada més tecnològic, Barcelona Activa aposta per aquesta tecnologia i l'aplica, en un primer moment, als programes especialitzats de la IT Academy del Cibernàrium, que l'any que ve triplicarà la seva formació avançada en TIC per respondre a la creixent demanda de talent digital per les empreses.

Aquest 2020, la IT Academy hareforçat els programes virtuals, engegat nous cursos i format més de 185 persones diàriament, quasi tres vegades més que l'any anterior. L'increment respon a una major sensibilització de la ciutadania sobre les oportunitats de feina¿del mercat tecnològic en què molts perfils professionals canvien al sector TIC a través del reskilling (reciclatge professional de treballadors que adquireixen habilitats tecnològiques), o formació per actualitzar els seu coneixements.