saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Ajuts de 300 euros per a autònoms i autònomes

18 de maig 2020 - L'Ajuntament de Barcelona llença 'Autono+' Barcelona per donar suport econòmic a autònoms i autònomes

Barcelona, 18 de maig 2020

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ofereix un ajut de 300 € a les persones treballadores autònomes de Barcelona més afectades per la COVID-19, ja sigui perquè han vist decaure en més d'un 75% les seves vendes o perquè han hagut de tancar el seu establiment o negoci, amb la finalitat que pugui complementar-se amb els ajuts tramesos per altres administracions.  
 
Autono+ Barcelona és un ajut complementari per a les persones que ja reben la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD 8/2020, de 17 març, que estableix que les persones autònomes siguin beneficiàries d'un 70% de la cotització mínima, que és de 661 euros. Per tant, gràcies a aquests nous ajuts municipals, Barcelona cobrirà el 100% de la base de cotització mínima de gran part dels autònoms i les autònomes que passaran a cobrar de 661 a 961 euros. 

Amb una dotació de 5 M d'euros, l'Ajuntament preveu arribar a un 50% de les persones que reben aquestes subvencions. L'ajut s'afegeix també a l'exempció de pagament de les quotes mensuals mentre no es retorni a la normalitat. Estarà actiu del 20 de maig al 30 de setembre, fins a esgotar el crèdit assignat.

Aquesta mesura s'acompanya d'altres dues iniciatives per pal·liar la situació de vulnerabilitat en la qual es troben bona part dels col·lectius de persones treballadores en règim d'autònom:

Nova unitat d'acompanyament a persones autònomes, empreses i entitats en la captació dels recursos financers necessaris per fer front a situacions de tensió de tresoreria o de finançament de necessitats a mitjà i llarg termini.

Assessorament Emprenedor, que entre d'altres serveis, dona suport a les persones autònomes i petites empreses que vulguin resoldre dificultats per fer front al cànon de lloguer derivades de l'afectació de la COVID-19, en el cas que no s'hagi arribat a un acord.

Per a més informació sobre aquest i altres ajuts per a persones autònomes, empreses i pimes, consulta el web que hem habilitat: barcelonactiva.cat/covid19 o truca al telèfon gratuït 900 533 175 de 9 a 18 h, de dilluns a divendres.

Consulta la infografía o el document Pdf interactiu:

Infografia_autono+