saltar navegaciˇ

Men˙ principal

Actualitat/Novetats

Ajuts de 300 euros per a aut˛noms i aut˛nomes

18 de maig 2020 - L'Ajuntament de Barcelona llenša 'Autono+' Barcelona per donar suport econ˛mic a aut˛noms i aut˛nomes

Barcelona, 18 de maig 2020

L'Ajuntament de Barcelona, a travÚs de Barcelona Activa, ofereix un ajut de 300 Ç a les persones treballadores aut˛nomes de Barcelona mÚs afectades per la COVID-19, ja sigui perquŔ han vist decaure en mÚs d'un 75% les seves vendes o perquŔ han hagut de tancar el seu establiment o negoci, amb la finalitat que pugui complementar-se amb els ajuts tramesos per altres administracions.  
 
Autono+ Barcelona Ús un ajut complementari per a les persones que ja reben la Prestaciˇ ExtraordinÓria del Govern espanyol RD 8/2020, de 17 marš, que estableix que les persones aut˛nomes siguin beneficiÓries d'un 70% de la cotitzaciˇ mÝnima, que Ús de 661 euros. Per tant, grÓcies a aquests nous ajuts municipals, Barcelona cobrirÓ el 100% de la base de cotitzaciˇ mÝnima de gran part dels aut˛noms i les aut˛nomes que passaran a cobrar de 661 a 961 euros. 

Amb una dotaciˇ de 5 M d'euros, l'Ajuntament preveu arribar a un 50% de les persones que reben aquestes subvencions. L'ajut s'afegeix tambÚ a l'exempciˇ de pagament de les quotes mensuals mentre no es retorni a la normalitat. EstarÓ actiu del 20 de maig al 30 de setembre, fins a esgotar el crŔdit assignat.

Aquesta mesura s'acompanya d'altres dues iniciatives per palĚliar la situaciˇ de vulnerabilitat en la qual es troben bona part dels colĚlectius de persones treballadores en rŔgim d'aut˛nom:

Nova unitat d'acompanyament a persones aut˛nomes, empreses i entitats en la captaciˇ dels recursos financers necessaris per fer front a situacions de tensiˇ de tresoreria o de finanšament de necessitats a mitjÓ i llarg termini.

Assessorament Emprenedor, que entre d'altres serveis, dona suport a les persones aut˛nomes i petites empreses que vulguin resoldre dificultats per fer front al cÓnon de lloguer derivades de l'afectaciˇ de la COVID-19, en el cas que no s'hagi arribat a un acord.

Per a mÚs informaciˇ sobre aquest i altres ajuts per a persones aut˛nomes, empreses i pimes, consulta el web que hem habilitat: barcelonactiva.cat/covid19 o truca al telŔfon gratu´t 900 533 175 de 9 a 18 h, de dilluns a divendres.

Consulta la infografÝa o el document Pdf interactiu:

Infografia_autono+